Om

Min profilbild

Beatrice Myrthel Rebecka Hargefeldt

Välkommen till min blogg! Jag är en tjej/kvinna på 21 år vars liv består till 100 % av konståkning, musik, filmredigering och numera också plugg på universitetet! Här kommer jag dela med mig av mina tankar och min syn på livet.

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0

    Snart isshow, genusvetenskap och LÄGENHET!!!!!!!

     

    Söndag kväll och den är så pass lite fylld med händelser att jag kan satta mig ner och skriva lite på bloggen för det är ju så mycket som har hänt sedan senaste inlägget som jag måste berätta om!

    Första och största tillkännagivandet, som varit officiellt ett tag nu, är att JAG SKA FLYTTA HEMIFRÅN!!! Jag och Jonathan har blivit erbjudna en studentlägenhet inne i stan som vi för snart två veckor sedan, skrev kontrakt på! Det är en trea på 45 kvadratmeter som ligger på öster inne i Örebro. Jag är supernöjd med läget som är gångväg till universitetet, gångväg till Behrn Arena, gångväg till Willys och dessutom ligger Friskis Öster mycket nära. Busshållplatsen för 9:an som går mot Trängen ligger bara 50 meter från lägenheten också så läget är helt enkelt underbart! :D Väggarna i lägenheten är vita och ljusa som vi ville ha det och dessutom så finns det en liten uteplats som vi får grilla på!

     

    Jag är superlycklig och känner att jag fått tillbaka tron på hyresvärdar! Dagen då de ringde ifrån hyresvärden så satt jag och läste en bok som handlar om ungas villkor på dagens arbetsmarknad. Jag blev så deppig och kände igen mig i hur svårt det är att få tag på lägenheter, att hitta ett jobb som man kan leva på med mera. Och precis då i den stunden så ringer de och erbjuder mig och Jonathan en lägenhet! Jag började stortjuta efter jag lagt på luren! Så ja, den 1:a juli är det dags för inflyttning! Det passar jättebra eftersom jag kommer att ha sommarjobb i Örebro i år! Life is wonderful!!! :D

     

    Men till flytten är det nästan tre månader kvar, nu till nuet! Om två veckor smäller det och det är dags för IT’S SHOWTIME ON ICE 2014!!! Repetitionerna är i full gång, syendet detsamma och vi börjar närma oss punkten där alla nummer i alla fall är gjorda. Biljetterna säljs för full gång och i veckan släpptes även affischerna! Har räknat ut att jag kommer vara med i tio nummer i årets show, medräknat en glimt och dessutom spela fiol i Irland-numret så jag är mycket nöjd med min medverkan! Så här långt är Grease och Irland-numret mina favoriter! Speciellt Irland är superhäftigt så ni som köpt biljetter har verkligen något att se fram emot där. Och ni som inte köpt… KÖP för ni kommer inte att ångra er!!! Det har inte blivit så mycket jobb i veckan men jag tycker att mina tjejer presterar jättebra i sina nummer. Vi kommer att ha superkul tillsammans under showen, girls! :D

     

    PS 1… Roligast i veckan var Carlsson när hon ramlade på isshowsträningen när hon skulle låtsat att hon hoppade upp på en icke närvarande hockeykille till ett lyft.
    Alla skrattar, jag frågar...
    - Vad gör du, Carlsson?
    - Jag skulle ju hoppa upp på han! Han fånga mig inte, den jäveln!

     

    Är nu inne på delkurs tre på genusvetenskapskursen på universitetet och den är verkligen superintressant! Jag har lärt mig jättemycket och fått kunskap som jag verkligen känner att jag kan använda mig av i diskussionen om manligt och kvinnligt i samhället. Det är svårt att ta av sig genusglasögonen när man väl har satt på sig dem. Jag reagerar på saker i samhället som jag aldrig tänkt på förut. Jag gillar verkligen universitetet för det känns så otroligt lärorikt! Jag trivs verkligen!

     

    Jepp, detta inlägg var väl glatt och framåtsträvande, va? :D Nu ska jag gå och baka en kladdkaka!

     

    Puss och kram, skumbanan!

     

    PS 2…En av veckans roligaste är också Farao Groth i Vakna med NRJ! Jag har själv inte hört originalklippet men systra mi skrattade högt på gymmet när Farao berättade i radio hur han bytte namn till Farao. :P

     

    Så här glada är vi över lägenheten!!! ;D ;D ;D
     
    Isshowsaffisch som jag satte upp på universitetet! Även isshowstrailern är sedan några veckor tillbaka släppt och den finns på facebook-eventet IT'S SHOWTIME ON ICE 2014!
     
    Lite bilder som ligger på Örebro KK:s hemsida från affischfotograferingen!