Om

Min profilbild

Beatrice Myrthel Rebecka Hargefeldt

Välkommen till min blogg! Jag är en tjej/kvinna på 21 år vars liv består till 100 % av konståkning, musik, filmredigering och numera också plugg på universitetet! Här kommer jag dela med mig av mina tankar och min syn på livet.

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0

    Midsommar, MJ, Carlsson och Lidköping

    Jag vill börja med att ursäkta för att jag har varit så dålig på att uppdatera den här veckan! Det har helt enkelt inte blivit av. Motivationen till att skriva har trytit men nu är jag i alla fall tillbaka med full force för en sammanfattning om veckan!
     
    Börjar väl midsommar! Då bar det av till Torp tillsammans med Carro och våra kusin Samuel, hans fru Rebecka, våran andra kusin Joel och hans flickvän Matilda. Mycket sol och glass innan midsommar sedan slutade med mat på McDonalds och fotboll på TV i Andreas (Joels kompis) lägenhet med annat trevligt folk. Så midsommar blev en riktig hit! Tack alla som gjorde den så najs!
     
    Också en snabb uppdatering om lördagen den 25 juni, ett datum som jag nu för tiden alltid kommer ihåg. I år var det alltså tre år sen the King of Pop, Michael Joseph Jackson, lämnade oss med "bara" musiken och våra minnen kvar! Det var alltså nästan direkt efter Jacksons död 2009 som jag blev ett fan. Det var då det gick upp för mig hur många fantastiska låtar han skrivit som jag aldrig förstått var hans! Vilken otroligt fantastisk artist han var som nu inte längre finns bland oss! Screw the haters! Michael, du är saknad för evigt! Din musik kommer för alltid att vara en del av mig! <3
     
    I torsdags så kom Carlsson hem från USA. Jösses, vad jag har saknat henne!!! Det är när man är borta från varandra en längre tid som man förstår hur mycket man saknar varandra. Nu är det ju dags för mig och Carro att dra på Lidköpingsläger i två veckor så nu träffas vi inte på skitlänge igen... :( Så igår så umgicks vi, Jag, Carro och Carlsson, inne i Örebro. Det blev lite shopping, lite fika och en hel del skratt. Livet är ett äventyr! Enough said.
     
    Imorgon drar jag alltså till Lidköpingslägret för rejäl hårdträning i två veckor. Känner mig i mycket bättre fysisk form nu än jag gjorde för några veckor sen. Jag har tränat på det som jag har behövt träna på, stretchat ut axlarna varje träning och till och med gjort ett antal butterfly på mark varje träning. Jag hoppas det kommer ge resultat när jag kommer ut på isen! NU ÄR JAG REDO!!!
    Så idag blir det packning och sista löprundan innan lägret. Ska också hinna spela lite musik. Inser nu när jag tittar min fodralet hur mycket jag kommer att sakna min fiol. Att spela musik gör mig lugn, hel. "I play the violin while I'm thinking" men det har jag faktiskt gjort i flera år så det är ingen ny vana! ;) Får väl nöja mig med att lyssna på musik nu i två veckor istället.
    Detta innebär att jag ställer in veckans filmbloggning och att den istället återkommer efter lägret. Den vanliga bloggningen kommer förmodligen också att ligga nere (om jag inte kan få låna någon snäll själs dator på lägret ;) men en rejäl uppdatering kommer efter lägret. Jag skriver träningsdagbok och lovar att komma ihåg allt roligt som händer.
     
    Med det så signar Myrthel Rebecka Hargefeldt ut för den här gången!
     
    Ha en mycket najs sommar!!! :D
     
    PS. Jag finns nu på Instagram!
    PS nr 2. Efterlyser någon som vet vad låten i bakgrunden på den här trailern heter! Snälla någon??? Kronjuvelerna 2011 - Trailer
    PS nr 3. Främst för er som spelar fiol: Jag har nu transcribat (även kallat "skrivit ner noterna"), till "Irene's Theme" (Sherlock's Composition) Följ länken i denna mening för att se när jag spelar den. Så ni som vill ha noterna, dra iväg en kommentar här eller skicka ett mail till [email protected]
     
    Glaaaaaaass!!!!
     
    Midsommar!!! :P
     

    Vilken lycka! Joel skaffar flickvän och jag och Carro får en ny härlig väninna! :D
     
    Rest in Peace, Michael!!! <3
     
    Välkommen hem, Carlsson! <3
     

    Filmmånad!!! Veckans filmer och "The Dark Knight Rises"

    Två dagar för sent men här kommer nästa inlägg i min filmspecial! 
     
    I detta inlägg:
    • Två av denna veckas premiärer!
    • "The Dark Knight Rises" - Avslutningen på Christopher Nolans uppdaterade trilogi av Batman!
     
    Först, två av denna veckas premiärer som jag tycker är intressanta:
    Mellan datumen 22 juni till den 29 juni
     
    Rock of Ages
    Regisserad av Adam Shankman
    Musikal med Tom Cruise, Malin Åkerman, Paul Giamatti, Alec Baldwin, Diego Boneta, Julianne Hough och Mary J. Blige
    Barntillåten
     
     
    (Från SFs hemsida) Rock of ages kretsar kring en ökänd rockklubb i 80-talets Los Angeles. Rock’n’roll har aldrig varit större och den starkast lysande stjärnan är Stacee Jaxx. Till klubben kommer Sherrie och Drew, båda två med drömmen om det stora genombrottet men steget är långt från dröm till verklighet…
    Tom Cruise alltså som rockstjärna! Låter som en riktig må bra-film och som säkert bjuder på rejäl underhållning. Man kanske skulle pallra sig till Filmstaden och se den? En film för alla åldrar!
     
    Ice Age 4 - Jorden skakar loss
    Regisserad av Steve Martino, Mike Thurmeier
    Animerat med röster av Ray Romano, Jennifer Lopez, Denis Leary och Josh Peck
    Från 7 år
     
     
    (Från SFs hemsida) Istidens älskade antihjältar Sid, Manny, Diego och Ellie är alla tillbaka i den skakande fjärde ICE AGE-filmen där våra vänner drabbas av en jordbävning orsakad av en viss ekorres jakt på ett ekollon...
    Senaste filmen i Ice Age-serien! Första filmen är jättebra, de två uppföljarna något sämre men fortfarande underhållande. Får väl se hur den här är. Personligen ser jag mer fram emot Dreamworks Madagaskar 3, en filmserie som alltid levererar!
     
    Om det är någon som har några fler åsikter om veckans andra premiärer som jag inte har nämnt, dra iväg ett meddelande i kommentarsfältet!
     
    Nu till denna filmmånads andra blockbuster, också denna i superhjältestil, och jag skulle säkert få skit av vartenda fan om jag nu inte skulle ta tillbaka det där med superhjälte. För mörkrets väktare är ingen superhjälte... han är en hämnare - A Dark Knight... Ladies and Gentlemen, jag presenterar denna veckas blockbuster...
     
    "The Dark Knight Rises" - Avslutningen på Christopher Nolans uppdaterade trilogi av Batman!

    2005 påbörjade stjärnregissören Christopher Nolan, skapare av bland annat "Inception" (2010) och "The Prestige" (2006), sin uppdatering om serietidningsfenomenet Batman 16 år efter Tim Burtons första film i sin trilogi och åtta år efter den senaste filmatiseringen (en riktig flopp!). Och nog satte Nolan ribban högt! "Batman Begins" (2005) är en mörk skildring av Gothams väktare som ändå väcker medkänsla. Den blev en enorm succé både inkomstmässigt och bland kritikerna. 
    Det är ingen lögn att säga att uppföljaren i de flesta fall blir betydligt sämre än den första filmen. Det finns bara ett fåtal exempel som bevisar det motsatta: "Terminator 2 - Judgement Day" (1991) av den fantastiske James Cameron ("Titanic", "Avatar") har kallats för tidernas bästa uppföljare. Andra exempel är såklart "Spider-Man 2" som jag nämnt tidigare här på bloggen. Och sen såklart "The Dark Night" (2008), uppföljaren till "Batman Begins" med en oförglömlig skådespelarinsats av Heath Ledger som Jokern. Tragiskt nog avled Ledger av en överdos, 28 år gammal, innan filmen hade premiär. Han vann en Oscar postumt för rollen, extremt välförtjänt! Och "The Dark Knight" är verkligen en film med klass. Den utforskar vad människan är kapabel till på ett mörkt och extremt genomtänkt sätt. Och med detta så tycker jag att jag har klargjort att jag har extremt höga förväntningar på den avslutande delen i trilogin, "The Dark Knight Rises"!!!
     
    Nu snabbt till handlingen (texten tagen från Wikipedia)
    Åtta år efter att Jokern satt Gotham City i kaos och (SPOILER ALERT för er som inte sett "The Dark Knight") Harvey Dents död försätts Gotham City i nytt kaos av terroristen och mästergeniet Bane och hans anhängare. Ur Banes terror reser sig dessutom Catwoman. Bruce Wayne måste återuppta rollen som Batman för att stoppa Bane från att förinta Gotham City för gott.
     
    För att denna djupdykning inte ska bli lika lång som den förra (så att ni orkar läsa den här) så går jag nu direkt in på min analys utifrån trailern (följ länken jag satt på meningen):
    + Precis som filmerna före denna så verkar den väldigt mörk. Det är inte alla som uppskattar det men jag gillar lite mörkare, lite mer tänkvärda filmer än romantiska komedier med lyckliga slut.
    + Som vanligt så verkar skådespelarinsatsen vara exemplarisk, nu adderad till rollistan den alltid levererande Anne Hathaway som en minst sagt modern version av Selina Kyles alter ego Catwoman. Ska bli mycket intressant hur hennes karaktär utvecklas mot Batman/Bruce Wayne, i vanlig ordning spelad av Christian Bale.
    + En av de få filmer i sitt slag idag som inte är filmad i 3D. Tror dock att det är till filmens fördel på samma sätt som 3D kommer att lyfta "The Amazing Spider-Man". Historien i sig kommer vara intressant nog och 3D i detta fall skulle bara kännas som ett knep för att locka fler biobesökare. De visuella effekterna ser sjukt imponerande ut i alla fall.
    + Har inte hört något soundtrack men jag skulle förvänta mig att det fortsätter att låta som det har gjort i de tidigare filmerna (följ länken jag satt på denna mening för exempel), då skrivet av geniet Hans Zimmer och James Newton Howard ("The Hunger Games", "The Village"). Denna gång är bara Hans Zimmer ("Gladiator", "Sherlock Holmes", "Madagaskar", Oscarsvinnare för "The Lion King") inblandad och jag är säker på att han kommer göra ett lika utmärkt jobb som han alltid gör!
     
    +/- Skurken Bane som spelas av Tom Hardy. Har väldigt svårt att bestämma vad jag tycker om honom. Därför låter jag min åsikt vara neutral fram tills jag har sett filmen. 
    - Är det bara jag eller blir inte Batmans röst mörkare och mörkare för varje film? Visst, mörk är bra men inte fööööör mörk.
     
    Sammanfattningsvis:
    Med tanke på kvalitén på de tidigare filmerna så tycker jag inte att jag ställer för höga krav när jag säger att jag mer eller mindre kräver en magisk bioupplevelse i verklig blockbusterklass! Och nog kan "The Dark Knight Rises" kunna leverera en av bioårets absoluta höjdpunkter för både kritiker och vi vanliga dödliga, och publiken få, citerat från en kommentar jag läste på Youtube, det ultimata superhjältetrilogin där alla tre filmerna håller total och ultimat världsklass! Oj, förlåt mig Batman-fans! Jag menar såklart den ultimata trilogin om hämnaren, den mörka riddaren från Gotham! ;)
     
    "The Dark Knight Rises" har premiär den 25 juli på SF-biografer runt om i Sverige!
     
     
     
    Med de orden så tackar jag för mig men som vanligt återkommer jag med en ny filmspecial nästa vecka innan filmmånaden tar ett uppehåll på två veckor medan jag är på träningsläger i Lidköping! Jag är dock tillbaka redan imorgon med ett inlägg tillägnat The King of Pop - Michael Jackson!!!
     
    För att citera Bo "Bosse" Eklund... Mina vänner, ha en underbar dag!!! :D

    Life goes on och golf med Anni

    Ett litet inlägg för att man ibland bara behöver skriva av sig!
     
    En kort uppdatering om livet. Det känns som om en stor tyngd har släppt från mina axlar och jag mår så mycket bättre! Mitt liv har börjat lösa sig igen. Jag är igång med körkortet och motivationen till träningen finns där igen. Och jag har dessutom efter att ha ägt min Iphone 4 i ett och ett halvt år, äntligen skaffat App Store-konto! Ser ni, nu tar jag tag i mitt liv!
    Igår hämtade jag upp min balklänning som jag lånade ut till fina Malin på hennes bal. Strålande vacker var hon i den! Och jag tycker det är lite skönt att ha den hemma igen för även om jag bara har använt den en gång så älskar jag min balklänning till tusen! Den är verkligen Klänningen med ett rejält stort K! Allt som jag någonsin kunde önska mig i en balklänning!
    Dessutom spelade jag igår golf för första gången med Anni, hennes pojkvän Robin och hans två barndomskompisar Eje och Pontus. En ny upplevelse och nya ansikten är alltid trevligt! :D Och det gick bättre än vad jag trodde att det skulle göra i alla fall. Jag träffade i alla fall bollen (de flesta gångerna) men sen ska vi inte nämna antalet slag per hål. ;) Och roligare än vad jag trodde var det också! :D
     
    Det var det jag hade för nu! Hmm, detta kan kanske vara det kortaste inlägg jag någonsin skrivit (kanske säger något om längden på det andra jag skriver?). Imorgon är det dags för filmuppdatering igen: Veckans premiärer och djupdykning i nästa stora blockbuster, "The Dark Night Rises"! Missa inte det!
     
    Tack och bock, hårdrock!
     
    Lunchade på Formosa innan det bar av till golfen!
     
    Swing it, baby! ;)
     
    Och bollen flög långt, långt, lååååååååångt!
     

    Livet går vidare, övningskörning och ett något "udda släktskap"?

    Tar en liten paus från filmbloggandet och berättar om helgen!
    Finns det en mening med allt som händer i livet? Måste man drabbas av bakslag, bråk uppstå och hjärtan krossas för att allt i slutändan ska lösa sig? Jag hoppas verkligen det för då kommer det ha varit värt den här veckan full av kaos. Så mycket som jag har gråtit den här veckan, ja jag vill aldrig gråta så mycket igen. Dessutom pajade E-strängen (den smalaste och ljusaste strängen) på min älskade fiol i tisdags när jag skulle stämma om den. Måste få det lagat snart. Blir tokig om jag inte får spela på fiolen ibland! Men så länge pianot funkar så tror jag att jag kan överleva ett tag utan fiolen, men bara ett litet tag...
    Träningen har verkligen varit min tillflyktsort. Sen i torsdags har jag sprungit tre kilometer eller längre (igår lördag blev det 6,5 km) varje dag och idag ska det bli en trea till tillsammans med spänstträning. Det känns som om jag börjar komma på rätt köl igen med träningen och det känns väldigt skönt. Motivationen kommer sakta men säkert tillbaka.

    Dessutom kan jag glädja er som är oroliga över mitt körkort med att jag i torsdags skrev in mig på Ottossons bilskola och att jag imorgon måndag tänker gå ner och boka min första körlektion! :D Dessutom så har jag övningskört både igår och idag och tränat både landsvägskörning och framför allt stadskörning. Och trots att jag har kört extremt lite stadskörning innan så gick det väldigt bra! Både jag och min mor till handledare var mycket nöjda med min körning genom både stan och hem! Körkortet känns inte så otroligt långt borta längre! Drivers licence, here I come!!! :D

    Till sist, om man någon gång kollar igenom olika skådespelares gamla roller kan man ibland hitta vissa sammanträffanden som är lite roligare än andra. Som dagen då man inser att House har spelat Sherlocks pappa!!! Nä, det är faktiskt helt sant! I den brittiska miniserien "Fortysomething" från 2003 spelar faktiskt Benedict "Sherlock" Cumberbatch, Hugh "House" Lauries son! För er som inte vet det så är "House MD" till viss del baserad på Arthur Conan Doyles detektiv (Följ länken jag satt på denna mening). En Sherlock Holmes i sjukhusmiljö, vilket såklart gör detta sammanträffande lite roligare än andra! ;) Och ja jösses, vilket släktskap i så fall! Fast House borde ju gilla att Sherlock delar bostad med en annan läkare, eller hur? :P XD

    Och på tal om släktskap så vill jag avsluta med att gratta kusin Christopher och hans flickvän Emelie till deras andra barn!!! :D

    Hej svejs, pärongrejs!!! :D


    Min stackars älskling!!! <3


    Ha-ha-ha! Did I lie? Did I lie??? ;)


    Men naaaaaaaw! Kolla babyfacet!!!


    Aaah, that's more like it! ;)
    Sherly lär ju ha fått den där intensiteten i blicken från någon? ;)


    Eller? ;)



    Filmmånad!!! Veckans filmer och "The Amazing Spider-Man"

    Efter recensionen av "The Hunger Games" tar jag denna månad här på bloggen tempen på kommande filmer på bio och dyker extra djupt i några av årets kommande blockbusters. Lite filmjournalistik alltså! För vi har ett helt fantastiskt filmår framför oss! :)

     

    I detta inlägg:

    • Premiärer hittills i juni!
    • Denna veckas premiärer!
    • "The Amazing Spider-Man" - Smart uppdatering eller desperat pengafiske?


    Redan hittills under juni månad har ett antal påkostade filmer haft premiär. Jag nämner några här:

     

    Snow White and the Huntsman

    Regisserad av Rubert Sanders

    Äventyrsdrama med Kristen Stewart, Chris Hemsworth och Charlize Theron

    Från 11 år

     

     

    Kristen Stewart, såklart mest känd som Bella Swan från Twilight-filmerna, spelar Snövit i en ny mörk tappning av bröderna Grimms klassiska saga. Har själv inte sett denna film men den har huvudsakligen fått bra kritik i bland annat TV4:s Nyhetsmorgon så jag är mycket intresserad av att se den! Någon som har sett den? Vad tyckte ni? Är den sevärd? Lämna er åsikt i kommentarsfältet.

     

    Prometheus

    Reigsserad av Ridley Scott

    Science Fiction, Thriller, Skräck med Charlize Theron, Noomi Rapace, Michael Fassbender, Guy Pierce och Idris Elba

    Från 15 år

     

     

    Ridley Scott, regissören bakom bland annat "Kingdom of Heaven" (2005) och "Robin Hood" (2010), har här gjort en form av fristående fortsättning på sin genombrottsfilm, "Alien" (1979). Alltså med Naomi Rapace ("Män som hatar kvinnor", "Sherlock Holmes - A Game of Shadows"), en av Sveriges mest största filmstjärnor på uppgång i Hollywood. Många tror att "Prometheus" kommer bli hennes stora genombrott i USA. Filmen har fått blandad kritik men även om jag inte har sett den som rekommenderar jag den till er som gillar Science Fiction och framför allt groteska filmsekvenser.

     

    LOL

    Regisserad av Lisa Azuelos

    Dramakomedi med Miley Cyrus, Ashley Greene och Demi Moore

    Barntillåten

     

     

    "Tjejefilm" med Miley Cyrus ("Hannah Montana", "The Last Song") som skildrar en tonårings liv med allt vad det innehåller. Kompisar, konflikter med föräldrarna och så klart kärlek. Även om jag inte heller har sett denna film så kan jag säkert rekommendera den till er som gillar till exempel ”Mean Girls” som jag tycker är riktigt bra trots att jag personligen inte är jätteförtjust i den typen av filmer men som sagt, alla tycker olika. Alla kan inte tycka om action och fantasy. ”LOL” är i alla fall en film för alla åldrar.

     

    Denna veckas premiärer

    Mellan datumen den 15 juni till den 22 juni

     

    Denna punkt blir enkel denna vecka eftersom det denna vecka inte är några nya premiärer. Nästa vecka däremot så är det fullt upp så då blir denna punkt betydligt mer fylld. Till dess, håll till godo.

     

    Men nu till den första inblicken i årets blockbusters och först ut här på bloggen och dessutom i premiärdatum, den 3:e juli, är en av årets mest intressanta filmer. Den andra av årets tre superhjältefilmer och dessutom kanske den första av många nya filmer om en av väldens populäraste superhjältar? Ladies and Gentlemen… Jag presenterar…

     

    "The Amazing Spider-Man" - Smart uppdatering eller desperat pengafiske?

     

    I år är det tio år sedan den nördige tonåringen med spindelsinnen från New York gjorde premiär på vita duken, då i form av Tobey Maguire som Peter Parker och med Sam Raimi som regissör. Den slutliga trilogin, ”Spider-Man” (2002), ”Spider-Man 2” (2004) och ”Spider-Man 3” (2007) är idag en av de mest inkomstbringande genom tiderna.

    Jag gör ingen hemlighet av att jag fullständigt älskar originalfilmerna! Jag kan inte räkna upp hur många gånger jag har sett ”Spider-Man 2” och den är absolut en av mina absoluta favoritfilmer. Det är ovanligt att uppföljaren är bättre än den första filmen men i detta fall är det så. Nu ska inte det säga att ”Spider-Man” på något sätt är dålig, tvärt om. Tredje filmen var däremot en dipp ner mot de första två. Men hur som helst så är det en fantastisk trilogi! Action med både hjärta och hjärna som Aftonbladet beskrev det.

    Så därför när jag för två år sen hörde att de skulle göra en reboot (reboot = börja om på nytt med historien) med nya skådespelare och ny regissör bara fem år efter att den senaste filmen i trilogin kommit ut (Javisst, de gjorde reboot på Batman också men det var ju i alla fall tio år sen den senaste Batman-filmen i Tim Burtons trilogi kom ut), var jag ganska så uppåt väggarna. ”Nu ska de börja om igen för att tjäna massa pengar!”. Ja, jag var rasande och svor att jag skulle bojkotta den nya filmen med premiär 2012. Nu har det alltså gått två år sedan dess och premiären för rebooten närmar sig med stormsteg. Så vad säger jag idag? Ja ni, fram till någon månad sen hade jag fortfarande tänkt bojkotta den men nu har jag bestämt mig för att jag ska se den i alla fall. Varför? Jag kan inte jämföra den med trilogin om jag inte har sett den! ;) Och med det, låt mig berätta lite mer:

    Först till handlingen (denna text är tagen från SF:s hemsida):

    Peter Parker är en utstött high school student som blev övergiven av sina föräldrar som liten, och uppfostrad av sin farbror Ben och faster May. Som de flesta tonåringar försöker Peter att komma underfund med vem han är och hur han blev den han är idag. Peter blir också förälskad för första gången, i skolkamraten Gwen Stacy, och tillsammans kämpar de med kärleken, förpliktelser och hemligheter. När Peter upptäcker en mystisk väska som har tillhört hans pappa, så påbörjas ett sökande efter att förstå sig på hans pappas försvinnande och det leder honom till ett laboratorium på Oscorp och Dr. Curt Connor, hans pappas forna kompanjon. När Spider-Man kolliderar med Connors alter ego, The Lizard, måste Peter göra livsavgörande val och använda sina krafter för att skapa sitt eget öde och bli en hjälte.

    Marvel, bolaget med Stan Lee i spetsen har under 60-talet och fram till nu skapat superhjältar som Ironman, Captain America och Thor. På senare år har Marvel skapat Ultimate-serier där de har gjort sina mest kända superhjältar, bland annat Spider-Man, i modern tappning. Många av de senaste årens superhjältefilmer med Marvels karaktärer är baserade på dessa Ultimate-serier och "The Amazing Spider-Man" är inget undantag. Enligt källor så ska den ligga närmare originalhistorien om Peter Parker än trilogin. En intressant fakta är därför att (MÖJLIG SPOILER!) Peter Parker dör i Ulitmate-serien så det gör ju kanske inte den här filmen men garanterat nästa rejält intressant.

    Om man utgår ifrån trailern, vad verkar bra/dåligt med "The Amazing Spider-Man"?:
    + Jag har fått uppfattningen att "Amazing Spider-Man" har valt att skildra Peter Parkers livshistoria från ett annat perspektiv än Sam Raimis trilogi. Historien om hur Peter blev föräldralös tas upp, något som inte nämndes i trilogin. Och visst tycker jag att det är bra för det gör denna film unik.
    + Precis som Christopher Nolans uppdatering av Batman så verkar denna film gå in i ett lite mörkare perspektiv än sina föregångare. "Have you any idea, what you really are?" låter ju faktiskt sjukt bra.
    + Trilogin lade allt sitt fokus på förhållandet mellan Peter Parker och Mary-Jane Watson. I denna film är det fokus på Gwen Stacy, Peters första flickvän om jag har tolkat det jag läst om serierna rätt. Även det skiljer denna film från trilogin. Gwen Stacy hade en roll i "Spider-Man 3" men mot vad hon verkade vara i serierna så gjorde detta korta inhopp inte henne rättvisa. Får se hur det blir här. Emma Stone ser minst sagt lovande ut i alla fall.
    + Om det är någon film som kommer att göra sig bra i 3D så är det den här. Ni hör ju hur det låter - Spider-Man svingar sig genom New York i 3D! Kan helt klart bli den häftigaste 3D-upplevelsen på länge!

    - Dräkten ser inge vidare ut alltså. Lite för mycket, lite för omänsklig, tyget ser lite för basketbollsaktigt ut. Där vinner trilogin med hästlängder!
    - I teaserklippen som ligger ute på youtube så ser svingarna ganska så pressade ut. Är ganska svårt att förklara vad jag menar, titta själva här(Ett klipp från filmen, inget som direkt spoilar något men ni är varnade) 
    - Skurken... Nja, har inte så mycket åsikt i det än.
    - Soundtracket! Har än så länge bara hört mycket korta partier av det men jag är inte särskilt förtjust. Kanske är det för att Danny Elfmans soundtrack till trilogin är något av det bästa jag vet och att det för mig är synonymt med Spider-Man, vilken skepnad han än har, men detta soundtrack är i alla fall skrivet av James Horner. Till hans meritlista kan läggas musiken från "The Mask of Zorro" (1998), "Avatar" (2009), "Karate Kid (2010) och självklart det fenomenala mästerverket till soundtrack, "Titanic" (1997). Ett problem jag har med James Horner är att hans soundtrack låter väldigt lika varandra. Han skapar alltid otroligt vackra soundtrack MEN han använder också alltid samma instrument, till och med samma melodipartier ibland fast i olika filmer. Och detta är fallet i detta soundtrack också. Som sagt, har bara hört korta partier än så länge men jag har inga höga förväntningar på resten.

    Ganska svårt att säga något om skådespeleriet just nu men Andrew Garfield som Peter Parker kan säkert bli bra. Han ska vara likare den Peter Parker (utseendemässigt alltså) som finns i serierna. Nu är ju jag som sagt väldigt svag för Tobey Maguires tolkning (och hans blå ögon! OMG, jag tror jag drunknar!) så Garfield har något att leva upp till. Han lär göra ett fantastiskt jobb om han ska vinna mig över på hans sida! 

    Så för att sammanfatta:
    Två år är en lång tid. Allt förändras, till och med åsikter och jag kan säga att ju mer jag tänker på det så ser jag faktiskt fram emot att se "The Amazing Spider-Man" på bio. Visst är det någon form av pengafiske men fansen vill alltid ha mer så visst har de all rätt att utnyttja situationen. Och vad jag är mest positiv över är att från vad man ser på trailern så verkar "The Amazing Spider-Man" inte vara en ny version av trilogin utan istället kör sitt eget race! Och för att citera Emma, min kusin: "Klart ni ska se den! En man i tajt dräkt säger ni väl inte nej till?" ;)

    "The Amazing Spider-Man" i 3D har premiär den 3:e juli på SFs biografer runt om i Sverige.


    Och med detta tackar jag för mig i denna veckas filmspecial. Ny uppdatering och djupdykning i nästa blockbuster, "The Dark Night Rises", kommer nästa vecka!

    Tills dess, ha det helt underbart najs! Hej hej! :D


    Recension av "The Hunger Games"

    Som sagt, efter ett missförstånd, en akut ombokning av biljetter, en trevlig bussresa till Kumla och en lika trevlig bilresa in till Örebro igen så satt jag och Carlsson i salong 7 på Filmstaden för att äntligen se en av årets mest omtalade filmer - The Hunger Games!
    Och här kommer min recension:

    The Hunger Games (2012)
    Regisserad av Gary Ross
    Baserad på en ungdomsroman av Suzanne Collins


    För ni som inte vet vad denna film handlar om så kommer här en snabb sammanfattning:

    I en alternativ framtid i den skapade diktaturen Panem arrangeras varje år The Hunger Games (Hungerspelen), en direktsänd tävling som anordnas som straff för de 12 fattiga distrikt som omger huvudstaden Capitol för deras uppror mot huvudstaden många år tidigare. En pojke och en flicka mellan 12 och 18 år från varje distrikt lottas att delta i spelen där de i en specialbyggd arena sedan ska slåss tills bara en enda av dessa 24 återstår. 16-åriga Katniss Everdeen, en skicklig bågskytt och härdad tjej från distrikt 12 anmäler sig frivilligt som kämpe i hennes 12-åriga lillasysters ställe efter att hon lottats fram. Tillsammans med Peeta Mellark som lottats fram som den manlige deltagaren från distrikt 12, reser hon till Capitol där kämparna förbereds inför det slutliga destinationen: The Hunger Games! 23 kämpar kommer att dö - bara en kan överleva...



    Sedan jag först såg trailern för några månader sedan så har jag varit riktigt sugen på att se denna film. Har hört en hel del bra kritik om den och "The Hunger Games"-böckerna börjar mer och mer bli ett fenomen i klass med Twilight. Så visst hade jag ganska så höga krav på filmen när jag satte mig ner i biomörkret. Och jag blev absolut inte besviken!


    Först och främst så ÄR "The Hunger Games" en ångestladdad upplevelse. Jag kan jämföra känslan med "Titanic" (1997). Precis som i "Titanic" så är "The Hunger Games" tydligt uppdelad i två hälfter. Första hälften av filmen är en uppbyggnad (om dock väldigt välskriven och viktig) för den andra hälften då allt brakar loss. Ingenting speciellt otäckt händer men ändå så sitter man där med den där ångestkänslan i magen att det kommer närmare hela tiden och att snart är det dags, det är då det smäller. Sen kommer den tydliga vändpunkten då den andra hälften börjar. I "Titanic" är det ögonblicket då skeppet krockar med isberget. I "The Hunger Games" är det ögonblicket då spelen börjar.

    Och med denna ångestkänsla så tycker jag att filmmakarna har fått åskådarna att känna det karaktärerna i filmen faktiskt känner. Alla kämpar vet att risken är mycket stor att de kommer att dö. Dagarna rullar oundvikligt på tills det tillslut är dags. Det är extra tydligt under Katniss sista förberedelser minuterna innan spelen börjar. Vi kan alla känna hennes ångest!



    Det är många nya ansikten bland skådespelarna. Jennifer Lawrence spelar Katniss och hon har helt klart gjort ett utmärkt jobb! Katniss är en fantastisk karaktär, en motvillig hjältinna. Det finns för få kvinnor i fiction som hon, härdad, kunnig och smart. Till skillnad från Twilights huvudperson Bella Swan så klarar sig Katniss bra på egen hand. Jag gillar den här trenden inom film att skildra tjejer och kvinnor som självständiga. Det är ett uttjatat uttryck men att skapa oberoende "starka kvinnor". Exempel på senare år är Hit-Girl i "Kick-Ass" (2010) och Hanna i "Hanna" (2011). Jag hoppas trenden fortsätter!


    Förutom Lawrence så ser vi Josh Hutcherson som Peeta Mellark, Liam Hemsworth som Gale Hawthorne, Elizabeth Banks som Effie Trinket och Woody Harrelson som Haymitch Abernathy. Tycker att alla skådespelare gör bra och trovärdiga porträtt av sina karaktärer.

    Soundtrackfreak som jag är så måste jag också få nämna musiken. Den är komponerad av den mycket produktive James Newton Howard som har filmer som "The Village" (2004), "Hidalgo" (2004), "Blood Diamond" (2006) och "The Dark Night" (2008, tillsammans med Hans Zimmer) på sin lista av komponerade soundtrack. Newton Howard har som sagt gjort många soundtracks i det förflutna och jag tycker personligen att bara under det senaste åren hör man att han har utvecklats mycket i orginalitet. Soundtracken han komponerade för drygt 10 år sedan lät ofta väldigt lika varandra men på senare år har han gjort många grymma soundtrack. Rekommenderar verkligen musiken från "The Village", ett makalöst vackert soundtrack som också blev Oscarsnominerat! Och soundtracket till "The Hunger Games" har även det sina höjdpunkter, speciellt under slutscenerna då det är otroligt dramatiskt och välskrivet. Och visst låter det väldigt typiskt Newton Howard men han har satt sin personliga prägel på ett soundtrack som helt klart passar till filmen. Ni som undrar vad jag menar med att det låter väldigt typiskt en viss kompositör, jag förklarar det imorgon. ;)

    Vad har då "The Hunger Games" för brister?

    Personligen så känner jag trots den allvarliga handlingen att detta är en film baserad på en ungdomsroman. Ibland kan handlingen kännas lite väl förutsägbar. Undantaget är filmens mittenparti fick mig bokstavligen att gråta! Dessutom är jag lätt förvirrad över slutet. Nu vet jag att det finns flera böcker i den här serien men slutade allt inte lite för bra och lite för "mycket"? Det var verkligen ett SLUT. Vad handlar den andra boken om?
    Bildredigeringen var också lite för hoppig i vissa fall för min smak även om den uppenbarligen behövdes i vissa brutala scener. Carlsson vill också flika in med att hon tyckte att bilden också var hoppig och något suddig.

     


    Sammanfattning och Betyg:
    I en ungdomsvärld som de senaste åren har dominerats av vampyrer och trollkarlar så är "The Hunger Games" en frisk fläkt, speciellt gentemot Twilight-filmerna. En hjältinna som det är lätt att förstå, kanske inte tycka om men i alla fall förstå och en handling med skarp samhällskritik lyfter filmen till en av de bästa jag sett under året såhär långt. Betyget sänks av framför allt slutet och den lite väl hackiga klippningen. Slutligen så ger jag "The Hunger Games" betyget 8 av 10.

    Så detta var min recension av "The Hunger Games". Jag vill gärna höra era åsikter om filmen i kommentarsfältet. Med många kommande blockbusters under detta år så blir denna månad filmspecial på bloggen. Jag gör en inblick i de kommande filmerna på bio, koll på skådespelarna och såklart en inblick i soundtracken! :D

     

    Så fram tills dess, ha det najs! Hej hej! :D

     


    Studenten 2012 och andra nöjen

    Jag kom till insikt i förrgår när jag satt på bussen in till Örebro för att fira årets studenter att livet går alldeles för fort.

    Det har redan gått ett helt år sen min egen student och det är helt sick för det känns bokstavligen som att den var igår. Man funderar på vad man har gjort med sitt liv såhär långt? Visst känner man att man skulle velat ha gjort mer men jag är nöjd med mitt år. Alla får säga vad de vill men jag ville ta ett ledigt år, få tränar och bara vara konståkaren Bea och det har jag verkligen varit. Jag vill passa på att tacka för detta första år efter min student. Tack, mina åkare för att ni litat på mig och min förmåga som tränare. Jag ser fram emot ännu ett fantastiskt år med nya framsteg på isen. Också tack till alla mina fina konståkningsvänner. Ni är verkligen larger than life! Tillslut vill jag också tacka... Ja, jag vet inte riktigt vem det är jag ska tacka men tack för den här fantastiska tävlingsäsongen! De var de bästa månaderna av mitt liv såhär långt! :D

     

    Men nu tillbaka till nuet! I fredags var det alltså dags för årets student! Stort GRATTIS till alla fina 93:or som äntligen fick uppleva en av livets roligaste dagar. Jag hoppas att ni alla gjorde den minnesvärd för som sagt, den kommer aldrig tillbaka! Och jag är helt säker på att ni verkligen gjorde det! Citatmaskinen Carlsson har än en gång lyckats skapa ett oförglömligt citat när hon beskrev sin studentnatt med orden: "Jag, kavajkillen och vaktmästaren!". Grattis till studenten, Carlsson! ;) Själv spenderade man fredagen med att åka runt på studentmottagningarna hos Elise, Carlsson och Bettan med syrran, Jenny, Malin, Suss, Mickis och Andreas.

     

    Efter mycket mat och gott sällskap bar det på kvällen av till Satin för återträff med SPI8-klasserna. Tack för en mycket trevlig kväll, alla! Resten av natten spenderades med Carro, Jenny och Andrea innan vi tillslut dunkade av på Jennys soffa. Blev sedan ett kaosartat uppvaknande vid kl 3:00 när Jenny ligger och fryser sönder på golvet, jag upptäcker att jag inte har några byxor på mig (Var inte oroliga, kom på att jag tog av mig byxorna innan jag somnade för att inte förstöra dem.) och Carro får panik för att vi planerat att titta på studenterna i Stadsparken kl 2:00! "Aaaaaa! Vad är klockan!? Vad hände!? Var är Andrea!!!?" XD På morgonen blev det i alla fall en riktigt najs frulle med sis innan vi tog bussen hem. Så visst hade vi en helt okej "studentnatt" vi också.

    Igår blev det efter ett missförstånd och akut ombokning av biljetter, "The Hunger Games" på Filmstaden med den nybakta studenten Carlsson. Recension kommer imorgon men ger er en hint att det var en ångestladdad upplevelse! Det var sammanfattningen av helgen det!

     

    Innan jag avslutar vill jag åter igen tipsa er om mitt senaste tillskott på Youtube: Unofficial Trailer - BBC Sherlock "The Reichenbach Fall"

    Jag är oerhört stolt över denna trailer så lite fler visningar skulle inte direkt skada!

     

    PS. Jag vill också uppmana alla att stanna inomhus under de närmaste timmarna! Carro övningskör! ;)


    Och med det säger jag hej svejs, mangofejs! :D

     

    Grattis, min fina Carlsson! <3


    Carlsson med sin mormor!

     

    Familjen Carlsson!



    Fina Elise! :D



    Cake!!! :D



    ♫ ♪ I'm on a highway to Bettan! Highway to Bettan! ♪ ♫



    Last friday night!


     


    Träningsläger i Linköping och God Save the Queen

    Nu är det tisdag morgon istället för måndag morgon men jag låg ganska så sjuk igår så jag orkade inte skriva om den gångna veckan men nu kommer i alla fall en uppdatering!

    Träningsmässigt så har isträningarna på onsdagarna gått betydligt mycket bättre efter mitt meltdown på onsdagen för lite mer än två veckor sedan. Axeln har varit lite upp och ner. Vissa träningar har den varit riktigt bra och det har nästan känts naturligt att hoppa den men sen har det bara känts konstigt ibland. Men om man kan sätta den på mark så är det ett faktum att man också ska kunna sätta den på is. Jag måste bara lägga ihop känslan från marken till isen till en enda!

    I torsdags så gjorde Tvärsnytt ett reportage om konståkarna från Örebro som åker till Linköping för att träna eftersom det inte finns någon is i Örebro under ett par månader. De filmade träningen i onsdags och intervjuade oss i torsdags förmiddag! Väntar med spänning på när reportaget kommer ut men vet inte just nu vilken dag... Återkommer med det. :)

    Hela helgen så var vi åter igen i Linköping på träningsläger. Och sammanfattningsvis så gick träningarna riktigt bra. Det finns fortfarande en del grejer som jag lär lära mig innan Elitcamp men för första gången sedan jag bytte skridskor så kände jag att jag nästan hade trippel salchowen igen och det var sjukt skönt. Tyvärr blev jag rejält förkyld under söndagen så jag kunde inte vara med på markträningen och det sista ispasset. :( Men trots det så känner jag att jag fick ut en hel del av den här helgen. Nu är det löpningen som behöver förbättras innan årets sommarläger!

     

    Vill dessutom tacka min kusin Simon och hans rumskompisar Theo och Eddie för att jag fick sova över hos dem i Linköping från lördagen till söndagen! Det gjorde verkligen helgen extra rolig! Tack! :D

    Eftersom jag var/är förkyld så kunde jag inte vara med på markträningen igår kväll. :( Synd det så det blev TV hela kvällen...

    Känns dock som om gårdagen hade en lätt brittisk touch när Elisabeth II firade 60 år på den brittiska tronen. I brist på annat på TV så föll valet på BBCs direktsändning från hyllningskonserten utanför Buckingham Palace. Och måste säga att jag blev glatt överraskad för det var en riktigt häftig upplevelse! Asbra artister och coola ljuseffekter! För ett ögonblick kände jag min nästan mer brittisk än svensk när alla människor som samlats tillsammans sjöng "God save the Queen". Och när Paul McCartney levererade "Live and Let Die" inför alla dessa människor med pyrotekniken going CRAZY i bakgrunden, då var det nära inpå rysningar!!! Jag som tänkte "Kom igen! Kör Live and Let Die!" bara sekunder innan! Hittade framträdet på Youtube. "Live and Let Die" börjar vid 09:30! Kan nog vara en av de mest geniala låtar som någonsin har skrivits och ett av de absolut bästa ledmotiven till James Bond!

     

    Och på tal om James Bond så hittade jag några intressanta fakta igår på Aftonbladet: Bond i galen OS-invigning. Enligt dessa källor så ska alltså James Bond (aka. Daniel Craig) tända den olympiska elden! Om detta görs på rätt sätt så har jag en rejäl känsla av att denna invigning kommer bli ganska så EPIC!!!!!!! :D :D :D

    Och för att avsluta sammanfattningen av denna brittiska dag så måste jag få citera min favoritbritt (obviously ;), Benedict "Sherlock" Cumberbatchs reaktion på att The Sun utsett honom till världens sexigaste man: "I don’t know about being the sexiest man in the world. I am barely the sexiest man in my flat and I’m the only guy living there." Hahahaha! Skön kille! XD

    På tal om det, också ett snabbt GRATTIS till Andrew Scott som vann brittiska TV-priset BAFTA för bästa manliga biroll för sin roll som Moriarty i... Äsch, ni vet vad jag snackar om. ;) Välförkänt absolut! That man gives you the creeeeeeps! :SSS


    Jag blev ju inte direkt mindre sugen på att boka en resa till London nu!

    Någon som vill följa med mig??? :D

     

    Tack och bock, måttstock!



    Nä men... Är det inte Julia "Larsha" Larsson jag ser??? ;)



    Nästa tändare av den olympiska elden?



    Som sagt... the creeeeeeeeeeps...



    Har inte lagt ut så mycket isshowsbilder men här är två i alla fall! Foto av Susanne Flink