Om

Min profilbild

Beatrice Myrthel Rebecka Hargefeldt

Välkommen till min blogg! Jag är en tjej/kvinna på 21 år vars liv består till 100 % av konståkning, musik, filmredigering och numera också plugg på universitetet! Här kommer jag dela med mig av mina tankar och min syn på livet.

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0

    Jennie och Kalles bröllop och EUPHORIA!!!

    Japp, nu blev det en vecka sedan mitt senaste inlägg men jag har tydligen enklare för att skriva på måndag förmiddag så måndag förmiddag it is! Nu ska jag berätta om kusins bröllop!!! :D

    På fredag eftermiddag begav sig familjen Hargefeldt ner mot Ljungby stad i en hyrd Audi och efter lite Max i Örebro så väntade en fyra timmar lång bilresa... Som tur var så räddade Sherlock Holmes åter igen dagen, eller i alla fall min hjärna från att explodera av en något torterande tristess under denna fyra timmars resa! ;) Väl nere i Ljungby blev det incheckning i campingstuga, promenad med syster och sedan lite sömn för att ladda inför morgondagen.

     

    Vid kl 12:20 på lördagsförmiddagen anlände familjen till logen utanför Ljungby där kusin Jennie äntligen skulle få sin Kalle och kl 14:00 var det äntligen dags! Och jag som tänkte när vigseln började "Jo, men jag fixar nog det här. Jag ska nog inte gråta. Det går nog bra.". Ja, men visst alltså! När jag såg Jennie komma in där på altargången så brast det totalt och det var väl typ 30 sekunder in i bröllopet så det där med att inte gråta sket sig ganska så snabbt! Men denna gång var det glädjetårar och det kan jag ta! :P Jag var inte den enda Carro grät ganska så friskt hon med! Vigseln var annars underbar med riktigt fina verser, bra sång och en riktigt bra bröllopskyss! ;) Jennie och Kalle heter numera alltså Kihlstrand i efternamn vilket är ett släktnamn på min mammas sida, min gammelmormors flicknamn. Enda sen jag var en liten plutt så har mamma pratat om hur fint hon tyckte Kihlstrand var vilket har gjort att jag också älskar det namnet. Därför är jag extra glad att detta namn får en nystart i släkten!

    Efter riskastning bar det av till festen med många fina tal, sånger och roliga minnen. Lärde även känna många nya människor vid bordet där vi satt så det var en mycket lyckad bordsplacering.

     

    Men snälla, Herr och Fru Kihlstrand! Hur kunde ni lägga ert bröllop på lördagen den 26:e maj!? Mitt under Eurovision Song Contest??? Tack och lov för Iphone, Aftonbladet och Elise Fahlander som höll mig uppdaterad om röstningsläget under kvällen. Ju mer den gick, desto mer började ryktet sprida sig i festsalen att Loreen hade gjort det! Att hon faktiskt tagit hem HELA SKITEN!!!!! Snart visste alla, förutom då våra Eurovision-galna kusiner som ABSOLUT inte ville veta någonting innan de sett reprisen men något måste de ju ha misstänkt. ;) Och vilken häftig känsla när man sedan dansar med kusiner och vänner halv ett på natten och Sveriges vinnarlåt går igång i högtalarna och alla bara skriker! Bara ett enda ord kan väl beskriva hela den här dagen... EUPHORIA!!!!!!!!!!!!!!!!

    GRATTIS LOREEN och HELA SVERIGE!!!!!!!!!! GRATTIS JENNIE och KARL-HENRIK KIHLSTRAND!!! Vilken dag! Den kunde inte ha blivit så mycket bättre!!!

    Nu väntar en ny vecka med träning, jobb och vänner som kommer att avslutas med helgläger i Linköping!

     

    Fram tills dess, ha det otroligt najs!!! :D

     

    PS. Ni har väl inte missat att kolla på min trailer? ;)

    Unofficial Trailer - BBC Sherlock "The Reichenbach Fall"


    Klänningen jag hade på bröllopet! 499 kr på MQ :)


    Samuel och Carro! :)


    De lyckliga tu! <3


    Grattis Loreen och Sverige!!!

    Blodgivning, 93:ornas bal, premiär på Filmstaden och ännu mer redigeringsarbete

    Mer än en vecka nu sen mitt senaste inlägg och en hel del har hänt!

    Har inte känt någon motivation till att skriva på ett tag men kände nu på morgonen att jag ska berätta om veckan för er. Måndag, fysträning i Karlslund. Ingen mer speciellt den dagen. Tisdag, en helt vanlig tisdag helt enkelt. Onsdag... Dags för träning i Linköping igen. Och alltså, det kändes verkligen jättebra när jag gick på isen. Självförtroendet var mycket bättre och jag kände att min säkra skridskoåkning var tillbaka. Och ja, träningen gick bättre än den förra... Och ändå så är det så otroligt långt kvar! Men jag hittade ett citat här om dagen som beskrev allt så bra: "Strong people aren't the ones that never break down and cry. Strong people are the ones that break down and cry for a moment and then stand up and fight again." Jag ska ställa mig upp och kämpa igen för jag gick inte igenom skoltiden utan att ha blivit en stark människa! Enough said.

     

    Hoppar över torsdagen för allt hände på fredagen! Först och främst så kan jag nu officiellt säga att jag är blodgivare! :D Kl 10:10 på fredagsmorgonen så lämnade jag för första gången 450 ml blod till sjukvården. Känner mig som en god medborgare. Fast innan dess fick jag sätta mig och äta frukost där eftersom jag hade missat att man måste äta frukost innan man lämnar blod (något jag borde ha tänkt på) så nu mera är jag känd på blodcentralen som "Tjejen som inte hade ätit frukost"! :P Vet ni förresten vad som är det positiva med att se en snygging på blodcentralen? Att han måste säga både sitt namn och personnummer högt till sköterskan (jag bara "rååååkade" höra det liksom! ;)

    På eftermiddagen var jag nere vid slottet tillsammans med syster och mor och kollade på alla fina Virginska-treor som hade bal. Carlsson var ASFIN (i för sig som vanligt) och Bettan var vacker som en dag men Malin Gerdin hade absolut den finaste klänningen och hon såg verkligen strålande ut!!! ;) Nu är det studenten kvar, tjejer!!! Aaaaaa, kan man inte få bli 93:a? Bara för en dag?

     

    Lördag, inget speciellt. Men igår söndag så var det äntligen dags för premiärvisningen av "It's Showtime On Ice 2012" på Filmstaden. Visst är det ändå mäktigt att få se något man redigerat ihop visas inne i en biosalong även om jag satt på helspänn under hela visningen för att allt skulle fungera. Några tekniska fel blev det dock men jag vill också klargöra för er som undrar att det kommer INTE att vara långa svarta pauser mellan numren på DVD:n och numret "The Show Must Go On" ligger EFTER "We Don't Need No Education". Men annars så var jag nöjd med visningen. Klippningarna såg riktigt bra ut! :D

    Och för er som gillar det jag gör i Vegas Pro (och ni andra för den delen också) så kan jag stolt presentera min första trailer!!! Okej, inte riktigt min första men min första med dialog i! Det är en trailer för BBC Sherlock-avsnittet "The Reichenbach Fall", säsongsfinalen på säsong 2 och jag måste säga att när jag började klippa den här trailern så kände jag direkt att det här kommer att bli SJUUUUKT BRA! Och det blev det också! Absolut en av de bästa redigeringar jag någonsin gjort! Så snälla, titta på den och säg vad ni tycker!!! :D :D :D

    Här är länken till trailern: Unofficial Trailer - BBC Sherlock "The Reichenbach Fall"

     

    Så... det var om den här veckan det! Ska inte dröja lika länge till nästa inlägg nu! :P

     

    Hej svejs, mangofejs! :D






    Glajorna på även på balen! ;)

    Fina Carlsson! <3


    Från och med nu måste alla som någonsin har på sig min balklänning ta en sån här bild!!! :D

    Fina Bettan!!! :D

    Känslan av att se sig själv åka solo på en bioduk på Filmstaden... <3


    Markträning in the rain och nyklippt

    Måste bara få berätta lite om gårdagens markträning!!!

    Vilket himla skitväder! Det var ju för hela friden konstant regn i sex timmar och just när jag skriver det här så regnar det åter igen!!! :( Men vad gjorde konståkarna igår? Ställde de in sin markträning? Nej, de var ute och sprang/cyklade 70/20-intervaller i alla fall! ;) Haha, var blöt ända in till underkläderna men så är det att vara satsande idrottare. Bra jobbat och en extra eloge ger jag till Irma, Emilia, Moa, Cecilia, Isabelle, Rut och Nana som jag var tränare för igår och som tränade bra och höll humöret uppe trotts regnet! Och till resten av konståkarna: Wihooo! Det är livskvalité att få dela en sådan här markträning med er! <3 Dessutom kan jag meddela att jag tydligen har uppfunnit Iphone-paraplyet! ;)

    Idag klippte jag äntligen håret igen. Det har varit så långt (Ja, långt för att vara mitt hår) och tungt på sista tiden så det är sjukt skönt att det nu är kort och lätt igen. Senast jag klippte håret var ju veckan innan DM så det var ett tag sen. Då blev det i för sig också extremt kort. Det är därför jag har kunnat vänta så länge till den här klippningen. :) Det har funnits folk som frågat om jag ska låta håret växa ut och jag kan säga... absolut NEJ! Jag älskar verkligen att ha kort hår. Jag är fullt ärlig när jag säger att det är absolut ett av de bästa beslut jag någonsin tagit att klippa håret kort. Det känns helt rätt, det känns som jag! :D

    Nu ska här klippas lite mer isshow för imorgon är det nytt ljud och ljus-möte. Och kolla ut, nu är det ju sol ute! :D

     

    Ha en trevlig helg! Hej svejs! Bye bye! :)

     

    Duktiga tjejor! :D


    Glada tjejor!!! :D



    Hittade igår den här jättefina bilden på mig och Lollo Bäck när vi kramas efter isshowen. Livet har verkligen sina underbara stunder! <3


    Listan: Mina sex favoritcitat!!!

    Jag skrev igår att jag skulle presentera en lista på mina favoritcitat. Har jobbat med mina motiveringar nu i snart tre timmar så här kommer listan!

    Jag gör ingen hemlighet av att jag gillar citat! Jag älskar riktigt bra citat som verkligen betyder något, som man kan associera med händelser i andras liv eller sitt eget. Riktigt, riktigt SMARTA citat! Här är dem alltså: MINA 6 FAVORITCITAT!!!

     

    "If you enter this world knowing you are loved and leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with."

    - Michael Jackson

     

    Det stämmer ju så väl! Vet man bara att man är älskad, då kan man besegra de flesta problem. Med allt som hände fram till hans död så hoppas jag verkligen att The King of Pop visste att han var älskad av så många i världen. Jag hoppas verkligen det!

     

     

    "With great power comes great responsibility."

    - Peter Parker

     

    Ett av de mest klassiska serietidningscitaten men man behöver inte ha läst Spider-Man för att förstå innebörden. Jag tycker varje ledare, chef, statsminister eller president borde ha det här citatet i bakhuvudet när de tar viktiga beslut. Tyvärr finns den alldeles för många ledare i världen som skiter fullständigt i detta citat! Shame on you!

     

    "Det är ens plikt att överbevisa dem som inte tror."

    - Stefan Holm


    Det enda svenska citatet på den här listan. (Sorry, I prefer english!) Jag hörde det för första gången för drygt sex år sedan i en TV-intervju med Stefan Holm. Han hade tryckt upp citatet på en T-shirt som en passning till media och dessa ord etsade sig fast hos mig hela tävlingssäsongen 2006-2007. Säsongen då jag slutligen stod ögel, flipp och lutz. Jag har det fortfarande i bakhuvudet varje dag!

     



    "I would rather be hated for who I am, than loved for someone I'm not."

    - Kurt Cobain


    Jag fick en tygpåse i julklapp av Carro i julas som hon hade sytt och på den så var det här citatet tryckt. Jag vet mycket väl att det ibland kan vara svårt att vara sig själv. Man litar inte på att andra gillar den person man är och försöker vara en annan. Jag själv kände den osäkerheten i många år men känner idag att jag verkligen är mig själv. Jag har helt enkelt slutat bry mig om andra tycker jag är konstig eller vad de har för åsikter om mig. Jag är nöjd med vem jag är som person just nu och jag tänker aldrig mer bli någon annan! Punkt slut.

     

    "Personal affection is a luxury you only can have when all your enemies are eliminated. Until then, everyone you love is a hostage, snapping your courage and corrupting your judgement."

    - Orson Scott Card


    Hittade detta citat när jag läste inledningen på Stefanie Meyers "Breaking Dawn" men det är ursprungligen ur Orson Scott Cards bok "Empire". Och det var en väldigt passande inledning på "Breaking Dawn" även om jag tyckte att boken var sämst i Twilight-serien. Jag har kanske inte kunnat koppla samman det här citatet till mitt eget liv men jag gillar att det är grundtemat i så många skönlitterära historier. Första gången jag läste det så var det första jag tänkte på "Spider-Man" (2002), en av mina absoluta favoritfilmer. Dessutom är jag säker på att det finns många som kan leva med den här rädslan att något ska hända ens nära och kära på grund av något man själv har gjort, speciellt politiker och kända personer. Hur som helst, ett grymt citat!

     

     

    "I may be on the side of the angels but don't think for one second that I am one of them."

    - Sherlock Holmes (BBC)


    Listan är inte komplett utan min senast tillkomna favorit! Den är från diskussionen på St. Barts tak mellan Sherlock och Moriarty, en av de mest intensiva och bästa scenerna i hela serien hittills! Varför gillar jag den här då? Det är väl själva intensiteten i citatet som jag gillar! Att vara mer än vad ytan visar. I Sherlocks fall att veta att man är kapabel till att göra det andra människor har en spärr för. Att balansera på gränsen mellan gott och ont. Precis som Sherlock säger till Jim Moriarty: "I'm you. Prepared to do anything. Prepared to burn. Prepared to do what ordinary people won't do. You want me to shake hands with you in hell, I shall not disappoint you." När jag tänker på det så är hela den scenen full av riktigt bra citat! Jaja, i alla fall ett sjukt snyggt citat bland många andra!

     

     

    Och när vi ändå är inne på ämnet så är det nu säkerställt att "brainy IS the new sexy". Enligt brittiska tidningen The Suns läsare så är Benedict "Sherlock" Cumberbatch världens snyggaste man! Men alltså, hur mycket jag än älskar honom som skådespelare så kan jag inte hålla med om det... Visst, de där isblå ögonen och blicken är något alldeles extra men världens snyggaste? Nä... Men ändå, stort GRATTIS, Benedict! Världen är uppenbarligen SHERLOCKED! ;)

     

    Detta var alltså min lista på mina favoritcitat! Är säker på att jag kommer hitta fler favoriter i framtiden för citat kan man aldrig få för många av! Har ni några fler förslag och vad är era favoritcitat? Kommentera! ;)


    Nu blir det hopp i säng!

    Godnatt godnatt, jägarhatt! :D



    Tränarkurs steg 2B och snart på is igen

    Här kommer lite om helgen och kommande...

    Japp, i helgen var jag alltså på tränarkurs steg 2B på idrottens hus här i Örebro. Vi har fått lära oss allt från en ledares egenskaper till hur man tar varandras puls. Dessutom gjorde jag mitt första skriftliga prov sen jag tog studenten... Hade glömt bort hur nervös man är inför prov! :S Men jag känner att jag har fått med mig nya bekantskaper och mycket ny kunskap för att kunna bli en ännu bättre tränare så att jag kan hjälpa mina tjejor att bli ännu bättre! :) Tack för en jättetrevlig helg, alla framtida supertränare!!!

    Och nu på onsdag så ska jag få stå på skridskor igen när vi drar till Linköping för några timmars träning! CAN'T WAIT!!! :D Får ta och sätta på mig skridskorna lite imorgon så man inte får ont när man börjar köra igen. Det har hänt alldeles för många gånger...

    Idag blir det fysträning i Karslund med alla konståkare och ikväll blir det ännu mer isshowsredigering. Blev inte så särskilt innehållsrikt, det här inlägget. :P Imorgon får jag skriva lite mer när jag presenterar mina favoritcitat!

     

    Tills dess, bye och farväl, knubbsäl! :P

     

    Kursens deltagare!

    Fiolmusik, träning och "Veckans Babe"

    En sammanfattning av veckan kanske passar sig! Det har ju hänt en del känns det som.

    Jag kan börja med att säga att valborg bevisade att livet är ett äventyr... Mer än så säger jag inte. Tack ni fina vänner som gjorde måndagen fantastisk! :D <3

    Vad har hänt då? Nja, egentligen inte så mycket. Tror egentligen att jag bara har gjort två saker de senaste dagarna: Redigerat isshowsfilm och spelat fiol. Plötsligt har jag börjat tycka att det är livet att spela fiol igen. Jag tror en del av motivationen har kommit ifrån att jag har insett att det kanske inte låter så illa som jag tror när jag spelar. :P Man ställer ju krav på sig själv men om jag fortsätter att öva som jag har gjort de senaste dagarna så kanske jag kan bli ännu nöjdare och bättre! :)

    På tal om fiolen så är det här mitt senaste tillskott på youtube: Me playing "Irene's Theme" (Sherlock's Composition)

    Jag älskar verkligen det här lilla stycket musik och det har utmanat min fingersättning också på fiolen. Sjukt kul har det varit att lära sig det! :D

    Igår hade vi markträning i Karslund. Det var sjukt härligt att få träffa alla igen. Å andra sidan så erkänner jag att jag har varit riktigt lat med min markträning sen isen slutade och det har jag såklart extremt dåligt samvete för det. :( Så nu blir det att ta tag i sitt liv för jag ska sååååå vara i form till Elitcamp så jag får ut precis allt jag kan av dessa två veckor! Så idag blir det löppass och styrka här hemma!

    Nu är det fredag och det är dags för mig att utse VECKANS BABE!!! Och den person som denna vecka kammar hem denna utmärkelse är... Malin Carlsson!!!

    Motivering: Jag har känt dig nu i drygt fyra år och vi har båda ingen aning om hur egentligen vi blev vänner för vi tycker aldrig lika om någonting och har egentligen ingenting gemensamt (förutom då konståkningen och en ganska stor förkärlek till Michael Jackson) men du sa något så himla bra för några veckor sen: Att det är kanske därför som vi går så bra ihop? Att jag är minuspolen till din pluspol. Du yin till min yang. Så olika men ändå så passar vi perfekt ihop. Du har hjälpt mig genom många svåra stunder och jag känner mig lyckligt lottad varje dag för att du finns! Astrid Lindgren kan ju slänga sig i väggen - Du är ju världens bästa Carlsson! <3

     

    Nu tackar jag för mej, hej hej! :D


    Carlsson och Carro på Saigon <3


    Veckans Babe!!! <3