Om

Min profilbild

Beatrice Myrthel Rebecka Hargefeldt

Välkommen till min blogg! Jag är en tjej/kvinna på 21 år vars liv består till 100 % av konståkning, musik, filmredigering och numera också plugg på universitetet! Här kommer jag dela med mig av mina tankar och min syn på livet.

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0

    Sommaren 2014!!!

     

    Hej och tjo! Nu är jag tillbaka efter sommarledigheten (nästan) och måste ju få skriva av mig om min sommar. Tiden har inte funnits innan så nu gör jag ett rejält försök.

    Yes, hur började den då? Jo, med 95:ornas student och examen från mitt första ”riktiga” år på universitetet. Det slutade bra och jag tar med mig ett toppenbetyg från Genusvetenskap A, några feministiska åsikter och en massa erfarenheter. Nu om två veckor så kommer Historia B att börja och det känner jag mig väldigt taggad för. Det verkar vara en rolig kurs med massa olika inlärningsmetoder. Det stod bland annat rollspel på schemat! Skolbänken passar mig trots allt ganska fint. Bara man har bra disciplin på sig själv så löser sig det mesta och man kan ta ledigt på helgerna.

     

    Mer då? Jo, till skillnad från förra sommaren så har jag hunnit med att göra så fantastiskt mycket mer än att bara jobba! Fem och en halv vecka har det blivit så här långt på Posten i Ladugårdsängen och det har funkat jättebra. Jag har kört några gator mitt inne i stan och jag måste säga att när man nu bor i stan så ser man den från ett helt annat perspektiv. Jag kände mig som en främling i min egen stad de första dagarna på jobbet eftersom man såg helt nya sidor av Örebro plötsligt. Det som väl har varit negativt är den extrema värmen som varit trevlig när man inte jobbat men fruktansvärd när jag jobbat. T-shirt var inte skönt de dagarna!

     

    Men jag har ju som sagt hunnit med denna sommar att både åka på Trollebo-lägret med Jonathan på Södra Lövåsen utanför Lindesberg, åka en dag till Lidköping och vara tränarelev bredvid Suss, varit på två kusinbröllop fyllda till bredden av kärlek, åka till Söderköping och äta världens bästa (och största) glass på Smultronstället och sen spela minigolf, åka till Linköping och handla godsaker på både Brunneby musteri och Cloetta och dessutom träffa Jonathans syssling från USA, Vanessa. Slutligen så bar det nu i helgen av till Göteborg för Liseberg och hotellnatt med tillhörande frukost. Liseberg var superfullt av folk så det blev mindre åk än jag hoppats på men men, jag hann i alla fall åka de viktigaste attraktionerna. Förutom Helix då, för det vågade jag inte. :P

     

    Så ja, jag måste säga att jag är verkligen supernöjd med min sommar så här långt. Nu har isen kört igång igen och det har varit jätteroligt att få träna tjejerna igen. Min egen träning har varit väldigt fram och tillbaka med mycket fall på hopp som jag kan i sömnen och ett och annat break down faktiskt. Nu känns det som om det börjar släppa i alla fall men jag har fortfarande en bra bit att gå för att börja känna mig på riktigt som mig själv igen.

     

    Och ja, självklart! Jag höll ju på att glömma det viktigaste! Nu har jag varit utflyttad från Ervalla i snart två månader och boende i Örebro! Det har gått jättebra så här långt även om vi har en liten del kvar att plocka upp. Gardiner har vi inte heller fått i ordning än så det kommer. Men lägenheten är jättefin och läget är till 90% perfekt. Jag och min kära sambo har blivit duktiga på att laga mat och planera i alla fall. Det är ett måste för vi har verkligen upptäckt att det är SVINDYRT att ha flyttat! Och nej tack, inga kommentarer om ”Välkommen till vuxenlivet” för jag har varit vuxen ett tag nu och jag var beredd på det.

     

    Så där! Det var väl ändå en rejäl uppdatering eller? Nästa inlägg hoppas jag att jag ska få ihop i september och då kommer det stå om en del som hände nu i augusti men som jag inte fått med i det här inlägget!

     

    Puss och kram, skumbanan! :D

     

    En av de fantastiskt fina bilderna som Elise tog på oss på studenten. Älskar honom! <3
    Familjebild från ett av bröllopen! Min klänning är sydd av syster Carro! (längst till höger)
    Glass på Smultronstället! :D
    Välkommen till oss!!! :D