Om

Min profilbild

Beatrice Myrthel Rebecka Hargefeldt

Välkommen till min blogg! Jag är en tjej/kvinna på 21 år vars liv består till 100 % av konståkning, musik, filmredigering och numera också plugg på universitetet! Här kommer jag dela med mig av mina tankar och min syn på livet.

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0

    Livets gång och allt runt omkring

     

    Det har varit en väldigt turbulent vecka och på grund av detta så blev det inget inlägg i fredags innan tävlingen som tänkt. En sammanfattning om tävlingen kommer i ett senare inlägg under veckans gång.
    Efter en tids sjukdom så var det i fredags morfars tur att få komma hem till himlen. Jag inser att när man förlorar någon i sin närhet så känns allt annat plötsligt så himla oviktigt. Under hela fredagen så blev jag bara arg på alla som sprang runt och snacka om julklappar, att det tycker sitt hår ser ut som en rishög eller bara allmänt onödiga problem som i slutändan inte betyder någonting! "Naiva idioter!" tänkte jag.

     

    Men det är inte min bitterhet som jag vill prata om nu. Jag vill prata om min morfar:
    Min morfar var fantastisk på att måla, framför allt akvarell men även mycket annat. På födelsedagarna och andra speciella tillfällen fick man alltid fina hemmagjorda kort av honom. Jag tror många av oss barnbarn, framför allt Carro, har fått vår kreativa sida ifrån honom. 
    Varje jul så ordnade morfar familjelekar på julafton där de flesta deltog på något sätt. Framför allt kommer jag ihåg en lek som heter "Bilda ord". Vinnaren vann oftast en eller två trisslotter och tröstpriset en tialott var till alla. Morfars lekar är lika förknippade med julafton i Ervalla som Kalle Anka är med julafton över huvudtaget. Det kommer att bli en väldigt annorlunda jul i år...
    Med det sagt så vill jag bara avsluta med: Du kommer att vara galet saknad! Jag älskar dig, Morfar! <3

    Jag vill också passa på att tacka alla ni som har varit där för mig under tiden morfar har varit sjuk, om det så har varit en kram, låtit mig få ringa ett telefonsamtal eller göra en sminkfläck av tårar på en vit tröja. Jag älskar er också! <3


    Jag åkte ändå iväg på tävling till Sandviken och det var en trevlig helg med många skratt. Det var skönt att få komma bort och få tänka på något annat ett tag. En sammanfattning om tävlingen och helgens prestation kommer som sagt i ett senare inlägg under veckans gång. Tror inte det blir någon träning för mig idag för näsan är åter igen fullständigt igenproppad. :S Förkylningarna har verkligen duggat tätt den här hösten. Jag hoppas att detta lilla irritationsmoment snart försvinner ur min kropp. 

    Om en vecka idag så fyller jag 20 år. 20 himla år!!! Vart tog de 10 senaste åren vägen? Vart tog min barndom vägen?! När blev jag plötsligt "vuxen"? Vuxen... Ett så otroligt tråkigt ord! Men visst finns det fördelar med att vara så kallat "vuxen" också. ;)

     

    Nu tackar jag för mig och ska gå och försöka krya på mig lite. :)

     

    Ping pong, långkalsong!!!

     


    Stjärntävling, grymma program och imorgon

     

    Slängde ihop ett inlägg så här på kvällskvisten om helgen med mera. :)

    Så... I lördags var det stjärntävling i Hammarö där jag då följde med som tränare. 05:20 startade dagen här hemma, åkte 06:30 från stan och anlände till Hammarö drygt 07:50. Väl på själva tävlingen så kan jag berätta att det gick riktigt bra för alla mina tjejor. Många fina åk och många finfina placeringar! Stort GRATTIS till er alla, Sofia, Nellie och Lollo och ett extra stort GRATTIS till Ella och Maja som vann sina klasser! Vad vi dock har lärt oss av den här helgen är att vi måste träna mer piruetter så att de är riktigt bra och säkra när vi väl kommer till tävling. Bara att kötta vidare, tjejor!!!

     

    Igår måste jag säga att jag hade en uppenbarelse på isen! Vartenda hopp satt klockrent och när jag sen skulle köra långprogrammet så kändes det minst lika bra. Jag var inte nervös, bara bestämd och visste redan innan att det här träningsåket skulle bli grymt bra. Det var felfritt och det är jag grymt glad att ha med mig i ryggen till nu i helgen! Idag var det kortprogram: Shhhhhhhh... ;) Och det gick okej! Känner att jag börjar bli mer och mer redo för helgens tävling, den sista innan jul!

     

    Imorgon består av körlektion, lunch med min pöjk (vi firade förresten två månader i söndags! Grattis till oss, jao! ;P), träning och till sist även jobb. Jag ska göra klart Lovisas nya program, ett program som har blivit riktigt härligt och fartfyllt. Ska bli kul att se det färdiga programmet imorgon. 

     

    Ett kort inlägg idag. Vi får se om jag får ihop ett på fredag kväll som uppladdning inför tävlingen. Beror på lite med tiden och om jag packat alla grejer på torsdagen. :P

     

    Hej hopp, slempropp!

     

    Ett litet bildkollage av fyra av mina tjejor från helgen. Från vänster: Sofia, Nellie, Ella och Lollo.
     
    Shhhhhhhhh... ;)
     
    Puss på er alla!!! :D

    Tidig kväll, halkan, fika med Lill-Carro och insikt

     

    Hejsan hoppsan allihopa! Här kommer ett nytt inlägg på fredagsmorgonen.

    Jag är faktiskt stolt över att kunna säga att igår kväll gjorde jag någonting som jag inte gjort på mycket länge... Gick och lade mig kl 21:00!!! Har idag vaknat upp som en helt ny, pigg människa så det får inte bli den sista gången. Jag har jobbat hela veckan på att försöka lägga om dygnet någon timme bakåt och vissa dagar har det gått bra och vissa dagar har man bara legat och stirrat upp i taket klarvaken. Project Sova fortsätter...

     

    Efter sjukdomen är jag nu tillbaka sedan i måndags på träningen till 100 % och den har gått bra. Hoppen har suttit och jag känner att jag har jobbat mycket bättre med landningarna den här veckan. Fortsätter jobba på med långa. Det är inte riktigt där än men det känns som om det går mer åt rätt håll nu. :) Trippel Salchowen har varit riktigt bra med försök som till och med har varit runt! :D Det kommer närmare!!!

    Nu på lördag följer jag med som tränare på örebroarnas första stjärntävling för säsongen och jag ser fram emot en grym dag med många bra prestationer!

    Innan jag avslutar konståkningsdelen i det här inlägget så vill jag också säga GRATTIS till alla som klarade sina tester i tisdags! Så galet bra jobbat!!! Nu börjar en helt ny resa mot nästa test!

    Japp! Det var allt om konståkning för nu.

     

    Gårdagen började med att ta tåget 07:12 ner till Laxå för att gå Riskutbildning 2 - Den välkända Halkan! Det blev några snygga 360° men även kunskap om rattrörelser och hur man ska hantera situationer där väglaget inte hjälper dig. Och under eftermiddagen, som var ofrivilligt ledig från träning, så passade jag på att träffa Lill-Carro. Det blir inte att vi träffas så ofta på grund av skola och träning så man får passa på när man kan. Och vi gjorde det som vanligt Carro & Bea-style: Först lunch på La Gondola sen gå på stan i en halvtimme innan vi drog till Vasakonditoriet där det blev en lååååång fika innan eftermiddagen avslutades med ännu en halvtimme gå på stan. De där halvtimmarna slutade i alla fall med en ny införskaffad kavaj för mig.

     

    Kära vänner...

    Veckans insikt är helt klart att inget varar för evigt och att livet kan slå om så otroligt fort, till både det bättre och det sämre. Var rädda om varandra och säg alltid Hejdå till varandra som om det vore den sista gången ni ses. Någon dag kanske det är det... Åter igen, ta hand om varandra. <3

    Till dig, Carlsson: Du är en av de bästa vänner man kan ha och jag älskar dig så mycket! <3

    Till min Jonathan: Varje dag blir ljusare bara jag tänker på dig och att du finns i mitt liv! Älskar dig så mycket! <3

     

    Yes, det var väl allt för nu. Idag blir det träning och skridskoskolan innan det då bär av från Örebro till Hammarö 06:30 på lördag morgon. YOLO! :P

     

    Hejdå bror, träningsskor! :P

     

    Carlssons och min lunch på La Gondola i onsdags. Billigt, snyggt och väldigt trevligt. Den pizzerian kommer att bli ett nytt stammisställe! :)

    Inställd tävling, korta på Youtube och telefonförsäljare...

     
    Hade tänkt skriva ett inlägg tidigare i veckan men sen har kvällarna blivit mer fulla än jag förväntat mig. Men nu är det fredag kväll och jag skulle egentligen vara på väg till Älta men det är jag inte... Varför får ni läsa nu i inlägget.
    Träningen denna vecka har gått blandat. Axeln är fortsatt bra. Och så sedan i onsdags så började jag få ont i halsen och det har spridit sig till både huvudet och näsan tills idag. Därför är det jättetråkigt att berätta att det inte blir någon tävling för mig den här helgen. Visst, jag mådde halvt om halvt innan Tibro-tävlingen också. Skillnaden då var att då mådde jag bra i kroppen och halsen var det som spökade. Nu känns det som om sjukan har gått ut i hela kroppen. Jag känner att även om jag tar mig igenom ett kortprogram så tar jag mig inte igenom ett bra presterat friprogram. Därför blir det en helg hemma. Tråkigt tråkigt... Men sånt är livet.

    Men nog med tråkiga nyheter. Nu till min senaste uppdatering på youtube. I tisdags lade jag äntligen upp korta från Hallsbergstrofén för tre veckor sedan. Musiken är redigerad av mig, koreografin gjord av min tränare Susanne Seger och dräkten sydd av Caroline Hargefeldt. Länken till videon hittar ni här! Jag tillägnar den och hela programmet till alla Sherlock-fans därute! :D
    Och när vi ändå är inne på ämnet så ryktas det att Benedict Cumberbatch har börjat låta de mörka lockarna växa ut igen. När vintern närmar sig flyttar fåglarna söderut. När inspelningarna av Sherlock säsong 3 närmar sig låter Mr Cumberbatch lockarna växa. Drygt 15 månader kvar till säsongsstarten i TV. Fram tills dess så kan vi låta det här underhålla oss. ;) Tack för tipset, Fille! :D

    Vet ni vad jag är så himla trött på? Telefonförsäljare! Av alla dess slag!
    Har ni någonsin varit med om det här? Du går in på ett köpcentrum (I detta fall Krämaren) och plötsligt attackerar någon telefonförsäljare dig med ett glatt "Hej! Får jag ställa en fråga?". Snabbt som attan undviker du situationen genom att inte låtsas höra och springer in i närmaste affär tillgänglig där du låtsas intressera dig för första random sak du får tag i. Någon som känner igen sig? Jag måste säga att de där telefonförsäljarna är så galet på att man tillslut inte länge orkar vara trevlig. Dessutom har det börjat ringa telefonförsäljare på MOBILEN! Nu får de väl ändå ge sig!? Är det ens lagligt!? Jaja jag har slutat svara på samtal som börjar med 08. ;)

    Innan jag avslutar så vill jag tipsa om Eli Liebs nya Lana Del Rey-cover av låten "Ride". Jösses vilken röst han har! Hans covers är verkligen något alldeles extra. Speciellt dem av Lana Del Rey för hon gör verkligen fantastiska låtar men jag är inte särskilt förtjust i hennes sätt att sjunga. Därför känns det underbart när någon som Eli Lieb kan göra att man verkligen uppskattar hennes låtar. Åter igen, lyssna på "Ride" och hans version av "Born to Die" som jag tipsat om tidigare. Den där killen kommer att bli stor! 
     
    Och med det så avslutar jag det här inlägget. Ska gå och lägga mig tidigt ikväll för att kurera mig. :)
     
    Tja och adjö, bankkö!!!
     
    PS. Den första snön kom igår! :D
     
    Ebba och Filippa har uppnått sina muffinsmål som vi dealade för några månader sedan vilket innebar att jag fick se till att baka 12 muffins till dem var. ;) Grattis till dem, tjejor! Hoppas de smakade bra! ;)
     
    En bild från klubbfotograferingen som jag fixade lite på pixlr.com. Gillar verkligen den där eldeffekten!
     

    Höstlovsträning, Malin 18 år och klubbtävling i Örebro

     
    Tiden tryter och den här veckan har jag fått jobba mycket med olika klippningar till de verse programmusik. Därför är uppdateringen på bloggen lika seg som en sengångare som tuggar gammal smörkola. Men nu söndag kväll den 4:e november så kommer i alla fall veckans uppdatering!
    Här följer förra veckans viktiga händelser.
    Bond på bio förra lördagen. En av de bästa Bondfilmer jag sett! Verkligen en modern tappning av det klassiska konceptet. Verkligen James Bond år 2012. För en gångs skull en "rimlig" historia och skurken var sådär härligt psykopatisk precis som en filmskurk ska vara. Betyget blir 8 av 10 så jag rekommenderar alltså filmen starkt! ;)

    Höstlov den här veckan för skolorna vilken har inneburit mer träning för konståkarna. Västra Svealand hade sammandrag här i Örebro tisdag och onsdag som innehöll mycket bra träning och gemenskap. Låt mig dock beskriva känslan i kroppen på fredagens träning: Om mina ben varit en fläskfilé så var känslan att någon tjusig mästerkock precis hade dunkat skiten ur dem för att få dem så möra som möjligt. :P Så halleluja för TVÅ vilodagar så man kan kötta järnet nästa vecka inför elitserietävlingen i Älta.

    I fredags firade vi Malins 18-årsdag i efterskott med party och utgång (ordet "utgång"... Bööööhhhh!) och eftersom det sammanföll med Halloween så klädde vi ut oss kvällen till ära. Gänget var allt från hockeyspelare till Gangnam style. :P Själv var jag såklart The King of Pop. ;) Strömpis bjöd på både nya och gamla vänner, Hulken och ett nytt fantastiskt citat av Carlsson i (ocensurerat) "Toan!!! Toan för i helvete!!!!!!!". ;P Dessutom återupplevde jag och pojkvännen lite minnen från kvällen vi träffades. ;) <3 Slutligen, tack kära vänner för en underbar kväll! :D

    Idag och igår har det varit klubbtävling på Behrn Arena och jag har varit där som tränare. Grattis till alla fina prestationer, Örebrotjejer!!! Extra grattis till nya personliga rekord och pallplatser. :D 
    Och så vill jag bara säga för alla som har observerat mig vid sargen i helgen att; ja, jag rör på mig en del. Ja, jag är medveten om att jag gör det och nej, jag gör det inte med flit och jag är INTE medveten om att jag gör det när jag väl gör det. Alla tränare har sin personliga stil. Vissa står helt still och rör inte en min medan andra lutar med så att man tror att de imiterar lutande tornet i Pisa. Och det jag gör, det är min personliga stil. Enough said! ;)
     
    Annars den här veckan så är det inte så mycket annorlunda än vanligt. Som sagt, tävling i Älta till helgen och veckan innehåller vanlig hederlig träning. Jag hoppas på att jag gör riktigt bra dubbel Axel den här veckan för nu har den varit riktigt bra. Halleluja för slipade skridskor! Dessutom ska det klippas mer musik och göras mer koreografi. :)

    Och med det så känns det här inlägget klart. Tack för nu och vi ses mycket snart igen (hoppas jag). ;)

    Hej och tjo, mockasko!!!

    PS. För tidiga bussar och griniga busschaufförer... Brrrrrr!
    PS 2. Lyssna på Darins version av Olle Ljungströms "En apa som liknar dig" från Så Mycket Bättre igår! Asbra!!! :D
     
    Gangnam-style!!! :P
     
    Foto av: Elise Fahlander
    Foto av: Elise Fahlander
    Konståkarna!!! :D <3
     
    Jonathan och jag! Kärlek! :D <3 Foto av Nicklas Utterheim
     
    Delar av Örebro-maffian!!! ;) Ni äger, tjejor!!! :D
     
    Tre vaktmästare preparerar isen på diverse sätt innan A-lagsmatchen. Särbehandling!!!