Om

Min profilbild

Beatrice Myrthel Rebecka Hargefeldt

Välkommen till min blogg! Jag är en tjej/kvinna på 21 år vars liv består till 100 % av konståkning, musik, filmredigering och numera också plugg på universitetet! Här kommer jag dela med mig av mina tankar och min syn på livet.

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0

    Tränare på tävling i Trollhättan

    Igår följde jag med som tränare till klubbtävlingen i Trollhättan där Sarah och Estelle tävlade i Ungdom B 15 1. Förutom att man var tvungen att gå upp kl 5:00 så var det en sjukt kul resa! :D
    Själva tävlingen gick mycket bra för mina tjejer:
    • Estelle gjorde det hon kunde och fick för första gången plus på sin himmelspiruett. Även många hopp var denna gång fullroterade och hon stod sin dubbel ögel men på grund av lite minus blev poängen slutligen någonting på 20,00 (Återkommer med exakt poäng) som var personligt rekord och hon slutade 8:a i tävlingen! Bra jobbat, Estelle!!! Ta med dig det positiva från den här tävlingen! :D
    • Sarah åkte ett jättebra program och stod för första gången sin dubbel-dubbelkombination på tävling. Även flippen var bra! Den enda plumpen i protokollet var en flopp på en dubbel ögel som gick lite för fort. Men annars, vilket program! Farten var makalös och det syntes redan i första skäret att det här kommer att bli bra! Hennes poäng blev någonting på 25,00 (Återkommer med exakt poäng) och hon slutade på 3:e plats! Grattis Sarah!!! :D

    Idag blir det träning som vanligt och är sjukt taggad för salchow!!!

    Hej svejs!

    Sista EM-nytt för den här gången!!!

    Ja, då var EM i konståkning slut för den här gången men jag ska göra en sista sammanfattning av herrarnas och damernas finaler!

     

    Herrarnas friprogram:

    • Herrarnas fria var på alla sätt och vis en dramatisk tävling, precis som det ska vara i dessa sammanhang. Det började med Kevin van der Perrens (BELGIEN) avhopp efter att ha skadat sig på träning. Han försökte in i det sista men fick bara minuten innan åket anmäla till skiljedomaren att han drog sig ur. Tråkigt för van der Perren som låg på 7:e plats. Men mindre dramatiskt blev det inte när näste åkare, Brian Joubert (FRANKRIKE) åkte ett fantastiskt program med tanke på det han presterat på träningar. Men det stora samtalsämnet blev såklart att hans byxa gick sönder vid skridskon och att han åkte större delen av programmet och visade hela sin håriga vad. Har väl funnits betydligt värre exempel men EM 2012 fick i alla fall en liten nakenchock. :P Brian slutade hur som helst på 8:e plats i tävlingen.
    • Men herrarnas fria bjöd också på fantastiska program och mest imponerande var nog ändå mannen, myten - Evgeni Plushenko (RYSSLAND). Jag erkänner att jag tycker att han har varit överskattad och divig de senaste åren men igår återfick han min beundran. Det är bara att lyfta på hatten. Plushenko inledde med en perfekt kvadrupel trotts sin skada och matade sedan in trippel efter trippel i en fantastisk fart och stil. Plushenko vann överlägset friåkningen och skrek ut sin glädje på isen. Även hans tränare sen barnsben, Alexei Mishin, såg som vanligt otroligt glad ut och kunde inte dölja sin glädje… ;) Evgeni Plushenko vann alltså sitt sjunde EM-guld på en total poäng av 261,23. I intervju efteråt sa Plushenko att han ikväll (lördag) kände samma glädje för att åka som han gjorde för tio år sen. Stort GRATTIS, Dinosaurien!!!
    En riktigt asglad Mishin!!! XDXD
    • Det blev dubbelt ryskt i toppen efter att Artur "Lill-Plushenko" Gachinski (RYSSLAND) vann silvret efter ett fantastiskt tekniskt åk med två kvadruplar och tripplar i massor men som komponentsmässigt inte räckte till mot sin landsman. Även ett stort grattis till dig också, Artur!
    • Men jag är personligen nästan mest lycklig över bronsmedaljören Florent Amodio (FRANKRIKE)! Åket hade misstag som en dubbel salchow istället för kvadrupel i början men hela programmet var så härligt från start till mål med sambainspirerade toner, skrivet speciellt för honom. Och man såg att detta brons betydde så otroligt mycket för honom efter höstsäsongens resultat som inte har levt upp till förväntningarna. Tårarna rann på Amodio - och även på mig! Mitt största GRATTIS till dig, Flo!!! <3
    • Men det svider ändå när jag ser Michal Brezina (TJECKIEN) på fjärde plats efter ett åk utan en ren kvadrupel men med flera svåra trippelkombinationer. Men en regelmiss kan ha kostat honom bronset och på så sätt tycker jag synd om Brezina som mer och mer börjar bli den eviga fyran. På VM skulle jag unna honom en medalj. Bra jobbat i alla fall, Brezina!
    • Tomas Verner (TJECKIEN) slutade på femte plats efter ett program som blandade fina hopp med floppar och mindre missar men som i slutändan kostade honom medaljen. Trots allt höll han ihop programmet bättre än vad jag trodde att han skulle göra.
    • Men dessvärre var det verkligen inte Javier Fernandez (SPANIEN) dag igår. Efter två inledande kvadruplar blev det floppar och mycket missar. Kanske var pressen för stor på spanjoren som kunde ha tagit Spaniens första EM-medalj någonsin? Hur som helst, får han till sitt program som han brukar så har han stora chanser på VM! Bättre lycka nästa gång, Javi!
    • Slutligen så kan jag nämna att för svensk del åkte Alexander Majorov också ett program som blandade mycket bra tripplar med några grova missar. Han hamnade slutligen på en elfte plats vilken innebär att Sverige bara får skicka en kille till EM nästa år vilket såklart är synd men ändå bra kämpat, Sasha!

    Slutligen, en dramatisk herrtävling med allt från nakenchock och avhopp till fantastiska åk och glädjetårar fick till slut rätt vinnare kan till och med jag erkänna! Jag kan knappt vänta till VM där vi får se killarna igen (dock ej Plushenko) och dessutom japanerna, i synnerhet Daisuke Takahashi, och den suveräne kanadensaren Patrick Chan!!! Until then, SEE YAH GUYS! ;)

     

    Damernas friprogram:

    • Även damernas fria program bjöd på mycket spänning, dock utan mer visad hud än tänkt. ;) Och vann gjorde världsettan Carolina Kostner (ITALIEN) efter ett åk med minimala misstag till toner av Mozart. Hon tog därmed sitt fjärde EM-guld. Stort GRATTIS till Carolina vars sammanlagda poäng var 183,55!
    • Silvret knep Kiira Korpi (FINLAND) trotts en regelmiss med en trippel ögel för mycket och ett program som faktiskt innehöll en hel del mindre misstag. Kan notera att Vicky och Kiira hade exakt lika mycket poäng i friåkningen. Grattis även om jag tycker poängen var lite väl höga med tanke på programmets tekniska utförande!
    • Bronset gick i alla fall välförtjänt till Elene Gedevanishvili (GEORGIEN) efter ett program innehållande trippel lutzar och många fina kombinationer. Grattis till henne!
    • En av kvällens absolut bästa friåkningar stod 15-åriga Polina Korobeynikova (RYSSLAND) för. Bland annat stod hon perfekta kombinationer som trippel flip-trippel toeloop och dubbel axel-trippel toeloop. Kan då nämnas att denna tjej bara räknas som den sjunde bästa i Ryssland efter bland annat underbarnen Tuktamisheva, Sotnikova och Lipnitskaya - som är för unga för att delta på detta mästerskap!!!!!!!!! Jag ser redan fram mot OS i Sochi 2014!!! Hur som helst slutade Polina på fjärde plats i den sammanlagda tävlingen och blev bästa ryska på EM. Grattis till framför allt hennes makalösa friåkning!
    • Och då på femte plats hittar vi svenska Victoria Helgesson som åkte ett så magiskt friprogram att vi hemma i sofforna vågade börja hoppas på medalj! Men tyvärr räckte inte poängen hela vägen fram även om jag tyckte att hon förtjänade mycket högre presentationspoäng! Hur som helst är femte plats Sveries bästa placering på 76 år!!! Ett stort GRATTIS till Vicky!!! :D Joshi åkte även hon ett tekniskt bra friprogram men föll snöpligt i stegsekvensen som annars brukar vara det jag beundrar mest hos henne. Hon slutade på en 10:e plats vilket är en asbra placering i sin debut. Detta innebär att Sverige även nästa år får skicka två tjejer till EM!!! BRA JOBBAT, TJEJER!!!

    Så även här var det mycket bra att komma ihåg även om en svensk medalj hade suttit fint! Ska bli intressant hur dessa tjejer nu står sig mot främst de asiatiska tjejerna som Mao Asada från Japan men även amerikanskorna. Fast mest nyfiken är jag ändå på småryskorna! ;) Blir väl inga av dem på VM heller men när de har åldern inne tror jag att Ryssland kommer bli mer domenerande på damsidan än någonsin!!!


    Slutligen finns här länk till alla resultaten: http://www.isuresults.com/results/ec2012/

     

    Nu säger jag tack för mästerskapsbloggningen för den här gången och hoppas att ni följer mig även under VM!!!

     

    Tack och adjö, snart är det tö! ;) (Nä fy vad dålig! När jag kommer på en bättre ändrar jag den meningen! :P)







    EM-nytt!!!

    Gårdagens tävlingar bjöd på många fina åk från Europas damer!

    Damernas korta:
    • Både Joshi och Vicky Helgesson åkte mycket bra kortprogram där Joshi åkte mer eller mindre perfekt. Vicky gjorde bara trippel toeloop-dubbel toeloop istället för trippel-trippel men hon var den enda av tjejerna som fick level 4 på sin stegsekvens. Systrarna ligger efter det korta programmet på en 9:e, respektive 5:e plats inför dagens fria program. STORT LYCKA TILL, TJEJER!!!!!!!! Joshis poäng var 52,32 och Vickys var 55,68.
    • Leder efter korta programmet gör Carolina Kostner (ITALIEN) efter en perfekt trippel-trippel och vacker och kaxig åkning. Trots ett litet misstag i sin kombinationspiruett så fick hon 63,22 poäng.
    • Kiira Korpi (FINLAND) åkte ett underbart kortprogram till "Somewhere over the rainbow" och fick med trippel-trippel och bra kvalité på resten av elementen också, ihop 61,80 poäng vilket räckte till en andra plats.
    • Trea ligger Ksenia Makarova (RYSSLAND) efter ett kortprogram med bara mindre misstag och fick ihop 57,55 poäng.

    Vi hoppas på framför allt våra svenska tjejer ikväll och på en fantastisk final! COME ON NOW, GIRLS!!!
    Dagens TV-tider är:
    14.00-17.00 Herrarnas friåkning, direktTV4 Sport.
    I sändningen visas under spolpauserna sammandrag från isdansens fridans.

    15.45-17.00 Herrarnas friåkning, direktEurosport.

    18.30-22.30 Damernas friåkning, direktTV4 Sport.

    22.00-23.15 Damernas friåkning, sammandrag, Eurosport.
    Vi hoppas nu på många, många fina åk i herrarnas och damernas finaler. Jag ska även heja hårt på mina favoritkillar: Florent, Michal och Javier!!!
    KOM IGEN NU, SASHA, VICKY OCH JOSHI!!!! NI ÄR BÄST!!!!






    EM-nytt!!!

    Gårdagen var händelserik och bjöd på både herrarnas korta program och parens friåkning!


    Herrarnas korta:

    • För svensk del så åkte Majorov ett helt okej korta med bara några få misstag i hoppen och fick helt okej tekniska poäng. Komponenterna var däremot en bit efter täten. Personligen så gillar jag hans friprogram betydligt mycket bättre än kortprogrammet så jag hoppas han sätter det imorgon lördag! Sammanlagda för korta blev 68,33 poäng. Bra jobbat Sasha! :D
    • För övrigt bjöd herrarnas korta på mycket olika typer av program och bra åkning men en hel del misstag i hoppen. Leder gör 18-årige ryssen Artur Gachinski (RYSSLAND) efter ett mer eller mindre perfekt kortprogram. Han var också den ende som satte en perfekt kvadrupel-trippel!
    • Men han är tätt följd av dinosaurien Evgeni Plushenko (RYSSLAND) som bjöd på fina hopp och en cool stegsekvens. Att han däremot har högst presentation och det med rejäl marginal tycker jag dock är ganska otroligt men det kanske bara är jag som tycker att han har varit överskattad sen OS-guldet 2006?
    • På tredje plats ligger lite förvånande men glädjande Tomas Verner (TJECKIEN) som åkte ett rent program förutom en tvåfotslandning i sin kvadrupel. Hoppas han håller det här nu för han har en förmåga att "floppa bort sig" när det sätts press på honom.
    • Fyra ligger Javier Fernandez (SPANIEN) som var min guldkandidat innan mästerskapet. Efter en makalös kvadrupel toeloop så klev han ur både hoppkombinationen och axeln. Men gör han det friprogram som han brukar så blir han livsfarlig på lördag!
    • Femma ligger så den regerande Europamästaren Florent Amodio (FRANKRIKE) efter att även han klivit ur sin kvadrupel och gjort dubbel istället för trippel toeloop i andra hoppet i hoppkombinationen. Dock berörde programmet mig mycket och jag gillade verkligen hur han tolkade musiken, speciellt i stegsekvensen. Kanske är det för att jag vet att han har haft en knackig säsong men jag hoppas lite extra på honom i friprogrammet! Go Flo!!!
    • På sjätte plats hittar vi då Michal Brezina (TJECKIEN) som öppnade med en magisk axel men sen klev ur kombinationen och sen satte sig på sin kvadrupel salchow. Men jag älskar fortfarande programmet presentationsmässigt och vi vet alla att han kan verkligen hoppa så kom igen nu, Michal!
    • Kan också snabbt tillägga att Brian Joubert (FRANKRIKE) såg tung och oengagerad ut (punkt slut).

    Jag hoppas nu att vi får se en makalös herrfinal på lördag för herrarna är det absolut roligast att titta på! ;)


    I paråkningen var det ryskt för hela slanten med tre ryska par på pallen. Vann gjorde Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov, ett par som måste vara ett av de mest framgångsrika samarbeten någonsin. Efter att bara ha varit ett par i drygt ett och ett halvt år har de vunnit både VM-silver och nu EM-guld! Stort GRATTIS!


    Nu ser vi fram mot idag, fredags, tävlingar som främst bjuder på damernas korta där vi hoppas på Vicky och Joshi Helgesson. Båda två åker i fjärde och näst sista startgrupp som går på isen kl 15:21 för uppvärmning.


    Dagens TV-tider är:

    14.00-17.30 Damernas korta program, direkt, TV4 Sport.
    17.30-18.15 Damernas korta program, direkt,
    Sjuan.
    I sändningen visas under spolpauserna sammandrag från parens friåkning.

    22.00-23.15 Isdansens fridans, sammandrag,
    Eurosport.

    Slutligen hoppas vi på fina prestationer från våra svenska damer och ett underhållande damernas korta!

    PS. Länk till resultat och detaljer hittar ni här: http://www.isuresults.com/results/ec2012/
    Hej svejs, lingonfejs!






    Tatiana VOLOSOZHAR / Maxim TRANKO

    EM i konståkning!!!

    Väntan har varit lång med nu är det äntligen dags för EM i konståkning 2012!!!
    Representerar Sverige i damklassen gör systrarna Victoria och Joshi Helgesson från Tibro och Alexander Majorov från Luleå i herrklassen.
    Redan igår, tisdag, kvalade Joshi in till kortprogrammet genom ett friåkningsprogram på 96,27 poäng och andra plats i hela kvaltävlingen. Hennes friåkningsdetajer hittar ni på denna länk:
    http://www.isuresults.com/results/ec2012/ec2012_PreliminaryRoundLadies_FS_Scores.pdf
    Imorgon torsdag är det dags för Alexander att göra entré i tävlingarna med sitt korta program. Enligt tidsshemat ska hans uppvärmningsgrupp gå på isen cirka 16:22 (han åker i femte och sista startgrupp och har startnummer fyra i gruppen). Länk till hela schemat finns här:
    http://www.isuresults.com/results/ec2012/ec2012_Men_SP_TimeSchedule.pdf
    Detta är TV-tiderna för imorgon, tagna från Svenska Konståkningsförbundets hemsida:

    Torsdag 26 januari
    14.00-18.15 Herrarnas korta program, direktTV4 Sport
    I sändningen visas under spolpauserna sammandrag från parens korta program.

    22.00-23.00 Parens friåkning, sammandrag, Eurosport.

    Här ligger alla liveresultat:

    http://www.isuresults.com/results/ec2012/

    Nu håller vi alla tummarna för att Alexander gör ett awesome kortprogram!!!

    Fast jag håller nog tummarna för Michal Brezina, Javier Fernandez och Florent Amodio också! ;)

    Godnatt people!!! <3

    PS. Bilden är gjord av den fantastiska konstnären och min vän Reiko Nakamura från Japan! <3


    Ibland är världen en sjuk plats!

    Blev så sjukt illa berörd i morse när jag läste om JonBenét Ramsey som bland annat deltog i skönhetstävlingar för barn. Annandag jul 1996 hittades hon mördad, strypt och våldtagen, i källaren i huset där hennes familj bodde. Det värsta av allt?: Hon var bara 6 år gammal!!! Får rysningar i hela kroppen... Lilla gumman... som aldrig fick leva sitt liv. Mordet är fortfarande olöst... Boken ”Älskade Syster” är löst baserad på denna händelse.

    Träningen var sjukt lärorik idag när vi hade besök från danska mästarinnan Anita. Kul att se tripplar på Trängen 2. Mäktigt!

    Nu hoppas jag på en god natts sömn!

    Godnatt folks! :D


    Tränare på tävling i Linköping

    Helgen bestod till stor del av Linköping och Cloetta Center där man var med som tränare på LKF-Trofén. Alla mina tjejor, Eileen, Lovisa, Karin och Josefin, kämpade igenom sina program och åkte mycket bra. Nu åker vi hem och finslipar på det som behövs för att de ska bli ännu bättre. Jag är så stolt över er, tjejer! Det är jag alltid!!! På bilden är Eileen, 9 år, som kom 2:a i Minior C. Grattis!!!

    Välkommen till en blogg om konståkning och sånt!

    Välkommen till min lilla plats här på webben! Efter lite påtryckningar som ville att jag skulle starta en blogg så har jag nu gjort det. Hoppas att den ska vara intressant och jag ska försöka skriva så ofta som jag kan! Detta är alltså jag: En tjej på 19 år vars liv till större delen levs i en ishall! ;)