Om

Min profilbild

Beatrice Myrthel Rebecka Hargefeldt

Välkommen till min blogg! Jag är en tjej/kvinna på 21 år vars liv består till 100 % av konståkning, musik, filmredigering och numera också plugg på universitetet! Här kommer jag dela med mig av mina tankar och min syn på livet.

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0

    EM-nytt!!!

     
    Välkommen tillbaka till EM-nytt! Din ultimata guide till konståknings-EM i Zagreb 2013, sett ur svenska ögon!
     
    Igår var en händelserik dag värre! Herrarnas kortprogram bjöd på mycket fina åk och några misstag. Ur svenska ögon sett var det en fantastisk dag! Alexander Majorov åkte ett jättebra kortprogram med jättefina hopp och bra piruetter. Stegsekvensen var också mycket snygg. Över huvudtaget så gillade jag koreografin i hans nya kortprogram den här säsongen. Den var snygg, stilfull och mogen. Med 40,04 i den tekniska poängen och 34,25 i presentation blev det en sammanlagd poäng av 74,29 och en åttonde plats för närvarande. Imorgon är det friprogram och jag håller alla tummar!
     
    Leder herrklassen gör underbare spexaren Florent Amodio (FRA) efter ett mer eller mindre perfekt kortprogram innehållande en grym kvadrupel salchow. Tvåa är spanjoren Javier Fernandez (ESP) efter ett riktigt grymt kortprogram han med. Trea är hopparen Brian Joubert (FRA). Storfavoriten Evgeni Plushenko (RUS) såg inte riktigt ut som sig själv igår med ett fall och en till väldigt taskig landning. Vi får se om han kan revanschera sig på lördag!
     
    Och NU... Till dagens hålltider och händelser!
    För idag är det alltså dags för systrarna Helgesson att göra entré med sina kortprogram! Vi hoppas på fina hopp och vacker åkning precis så där bra som de brukar göra. Helgessons har dragit startnumrena efter varandra, 32 och 33, och åker i sista startgrupp runt kl 15:07 på SVT Play! Missa inte det! HEJA!!! Dessutom är det efter tre års väntan dags för SMÅRYSKORNA, Elizaveta Tuktamisheva och Adelina Sotnikova, att göra entré i senior-EM. Med meriter som guld på junior-VM, guld i ungdoms-OS, trippel axel vid 13 års ålder och segrar i både junior Grand Prix och senior Grand Prix redan förra året, allt detta före 16 års ålder så är dessa tjejer något av de värsta talanger jag sett! Det har säkert krävts både blod, svett och tårar för att ta sig dit de är idag men nu är de här! Dessutom finns det en massa yngre tjejer hemma i Ryssland som är minst lika bra! Wow alltså! Småryskorna åker runt 14:21 i näst sista startgrupp!
     
    Alla resultat hittar ni på DENNA LÄNK!
     
    Här är dagens hålltider:
     
    Damer kortprogram sänds direkt i SVTPlay 10.45-17.00
    Sammandrag i SVT1/SVTPlay 16.05-17.55
    Isdans final sänds direkt i SVTPlay 18.30-21.50
    Sammandrag i SVT2/SVTPlay 22.15-23.15
     
    Nu tack för mig! Imorgon kommer tyvärr inget EM-nytt för då tävlar jag själv DM inne på Behrn Arena! Untill next time then...
     
    Ha det najs, fågelbajs!
     

    Snart DM, hata körkortsteori och EM-NYTT!!!

     
    Ett nytt inlägg... Det är ett januarimirakel eller något liknande. :P
     
    Träningen hittills denna vecka har varit helt okej. Har gjort bra trippel salchow-försök förutom när jag råka på ett rejält fall i tisdags. Programmen känns bra. Har ett bättre flyt nu i långa och korta känns bättre hoppmässigt. Nu gäller det att ladda självförtroende till helgens DM i Örebro så att det inte finns någon tvekan över att det här kommer att gå TOPPEN! :D Är lite nervös men jag tycker att DM ska bli kul. Det känns alltid lite lugnare att tävla på hemmaplan. Dessutom är jag en showoff så när det sitter folk på läktaren som jag känner blir jag lite extra taggad.  
     
    Har suttit och pluggat en massa körkortstester i dagarna och det har inte gått något vidare egentligen. Ibland känner jag att jag inte orkar med det mer. Visst, jag är en perfektionist och ställer höga krav på mig själv men när det känns som om man jobbar så hårt och ändå inte kommer någon vart, då känns det tillslut bara hopplöst. Och jag skulle vilja säga till er alla att för det första sluta döma mig. Kan jag få sluta höra "Oj, är du 20 och har inte körkort än?!", "Vill du inte ta körkort snart eller?!" eller "Alla slog vad på att din syrra skulle ta körkort före dig!". Många av er förstår inte hur svår det är och framför allt hur dyrt det är när man måste betala körkortet själv. Jag är trött på dömande folk som inte kan förstå varför jag har valt konståkningen just nu före universitetet! Trött på folk som inte kan förstå varför jag inte har ett "riktigt jobb". Och så himla trött på alla människor som inte fattar att jag jobbar som en galning med körkortet och gör allt jag kan men jag har inte råd med en massa körlektioner just nu. Så till alla er, bara lägg av, okej? Detta är det sista jag kommer att skriva om körkortet här på bloggen fram tills jag har tagit det. Punkt. Slut.

    Och jag som svor att jag aldrig skulle skriva något sådant här deprimerat på den här bloggen för jag vet hur trött jag själv är på att läsa om andras deprimerade tillvaro. Man har rätt att skriva det mesta på internet och självklart, "Don't like, don't read!" men jag tycker att man kan hålla sådant där för sig själv. Skriv om vad som är bra i ditt liv istället så kommer du uppskatta det mer också. Vad jag uppskattar i mitt liv är mina två klippor; min bästa vän och min pojkvän! Tack för att ni finns! <3
     
    Nu tillbaka till konståkningen igen! Nu är vi inne i en sådär rolig vecka som bara kommer två gånger per år! EM I KONSTÅKNING 2013!!! Deltagande från Sverige har vi Alexander Majorov och systrarna Vicky och Joshi Helgesson. Igår var det isdansen och paråkningens kortprogram. I paråkningen leder regerande europamästarna Tatiana Volosozhar/Maxim Trankov (RUS) efter ett snyggt och proffsigt kortprogram.
    Men idag är det dags för en av höjdpunkterna: Herrarnas korta program där vi som sagt har svenskt deltagare i Alexander Majorov som har haft en lite kaosartad uppladdning de senaste dagarna då hans skridskor försvann på väg till Zagreb. Efter ett stort sökpådrag är nu skridskorna återfunna och det tackar vi han där uppe för! Även Javier Fernandez har drabbats av försenade skridskor.
     
    Men nog om skridskor. Nu håller vi tummarna för Sasha och njuter av killarnas grymma kortprogram med namn som Florent Amodio (FRA), Michal Brezina (CZE), Brian Joubert (FRA) och legenden Evgeni Plushenko (RUS).
     
    Detta är dagens hålltider:
     
    Herrar kortprogram sänds direkt i SVTPlay 11.45-17.00
    Sammandrag i SVT1/SVTPlay 16.05-17.55
    Paråkning final direkt i SVTPlay 19.00-22.00
    Sammandrag i SVT1/SVTPlay 22.45-23.45
     
    Alla startlistor och resultat hittar ni på DENNA LÄNK!
     
    EM-nytt återkommer med en kortare sammanfattning och uppladdning imorgon förmiddag! Nu ska jag njuta av herrarna! :D
     
    Bye och jao, hej och ciao!
     
    Fransk kladdkaka på Pitcher's i fredags då jag och Jonis fira 4 månader! Puss! <3
     

    Bowlingkväll, bio, coach Bea och resten av veckan

     
    Denna vecka har jag prioriterat körkortsteorin framför att skriva på bloggen och jag har faktiskt kommit en bit länge så jag känner ändå att den prioriteringen har lönat sig. Men nu är jag tillbaka och ska skriva om förra veckans händelser och kommande.

    Träningen har gått helt okej. Långprogrammet börjar att kännas mycket bättre och säkrare nu och har ett bra flyt. Det blir tre kombinationer nu nästan varje gång och det är det som är målet på DM så det känns bra. DM 2013 går av stapeln på Behrn Arena i Örebro om en och en halv vecka. Nu ska jag hitta den där stensäkra säkerheten i korta också så är jag grymt redo sen!

    Yes, i onsdags så hade vi bowlingkväll med konståkarna. Tack för den väldigt trevliga kvällen, tjejer. Det är dock väldigt kul att se hur tävlingsinriktade alla blir även när man spelar bowling för att umgås, även jag. :P Vill därför berätta att jag tog Carlsson med EN YNKA POÄNG i totalmatchen! Hon var inte jätteglad på mig efter det. :P Sorry Carlsson för att jag skrev det på bloggen. ;) Love you, babe! <3
    Kvällen på Strike avslutades sedan med en väldigt god tacobuffé. Åter igen, tack för den otroligt trevliga kvällen! :D

    I fredags kväll så var jag och Jonis på bio igen. Denna gång blev det actionfilmen "Gangster Squad" som dessutom hade premiär i fredags. Den handlade om ett par riktiga badasses som i 1950-talets Los Angeles bestämmer sig för att krossa stadens största gangster. Ryan Gosling gjorde en rolig roll medan jag tyckte att Emma Stones roll inte var tillräckligt välskriven. Allt som allt var den två timmars helt okej underhållning som jag rekommenderar till er som gillar action och män i hattar. Jag ger "Gangster Squad" 6,5 av 10 möjliga i betyg.

    I helgen följde jag med som tränare till Linköping och coachade sex åkare från både Örebro och Hallsberg. Och jag åkte hem väldigt lycklig för alla åkte jättebra program och det blev minst två nya pers också! Fantastiskt bra jobbat tjejer! Fortsätt nu att jobba på mot nya mål och bragder. Det var ett nöje att få coacha er i helgen! Tack!
    Grattis även till er andra från Örebro som jag inte coachade just i helgen men som åkte grymt bra också! :D

    Yes, det var förra veckan det. Idag så var jag på en väldigt trevlig lunch innan det bar av till träningen. Resten av veckan förflyter mer eller mindre som vanligt men undantag för ett antal "jubileer": Fyra månader tillsammans med Jonathan på fredag och på lördag så firar bloggen ETT HELT ÅR! Tiden går väldigt fort må jag säga! Tack för alla ni som läst bloggen under detta år och den fina responsen jag har fått. Det har varit otroligt kul att få dela med mig av mina tankar och mitt liv. Tack igen! :D

    Nepp, nu måste jag hinna lite annat den här kvällen också än att bara skriva.

    Tack och bock, bomullsrock! :D
     
    Bowl, baby, bowl!!! :P

    "The Hobbit", Gränna och Boda Borg

     
    Hejsan hoppsan, people!!! God fortsättning på er alla och hoppas att ni har haft en grym start på år 2013! Ska har ta upp lite blandade grejer som jag inte fick med i nyårskrönikan och även hur min start på det nya året har varit.

    Ja, innan julafton så var jag och Jonis på "The Hobbit" och som en fantasy-film så föll den mig helt i smaken. Martin "Watson" Freeman gjorde en jättebra roll som Bilbo Baggins. Om man jämför den med "Sagan om Ringen"-filmerna så innehöll "The Hobbit" mera humor. Men det ska ju även i denna serie ingå två filmer till och de lär nog bli mörkare. Jag var nöjd med musiken också. Blev speciellt förtjust i ledmotivet, "Song of the Lonely Mountain". Det var verkligen hur ett ledmotiv ska låta med många musikaliska inslag från det instrumentala soundtracket. Så allt som allt vill jag ge "The Hobbit" 8 av 10. Jag ser fram massa emot nästa film "The Desolation of Smaug" som kommer i slutet av det här året! :D

    Förra fredagen hade jag, Carro, Carlsson och Jenny en liten pizzakväll hos Carlsson innan det sedan bar in mot staden och Strömpis. Tack för den roliga kvällen, även om jag åkte hem lite tidigare än alla andra. Under kvällen tog i alla fall Nicklas "Hulken" Utterheim ännu en klassisk bild. Han fångar då alltid moments med sin mobilkamera. Får verkligen inte nog av den här bilden!!! ;)
     
    Förra helgen besökte familjen släkten i Gränna. Det blev god mat, trevligt sällskap och såklart ett besök i en polkagrisaffär också. För ni som inte vet det så uppfanns polkagrisen i Gränna, den lilla staden på klippan vid Vättern några mil från Jönköping. Och tro mig, äkta Gränna-polkagrisar är de bästa! :D Köpte mig en strut som jag ska njuta av ett tag framöver. 

    Nu tar vi ett stort steg framåt i händelserna. I förrgår var jag, Jonathan, Carro och Carros pojkvän Marcus på Boda Borg och slängde oss i diverse banor. Efter ett trasigt handtag, en fasttrasslad rumpa i "spindelnäten" och brännsår lite här och där så klarade Team Hargefeldt x 2/Winroth/Moqvist nio banor! :P Det är bättre än inga i alla fall (det hände Carro en gång). Dagen avslutades sedan på MAX innan det bar hem till Örebro. Jag upptäcker där att Behrn Arena är låst! Eftersom jag tidigare under dagen låst in 90 % av mina grejer i skrubben på Behrn drabbades man av en lätt panik. Jag åkte därifrån utan grejer men min handväska innehöll det allra viktigaste så det löste sig i alla fall. 

    Jepp, det var en uppdatering som sträckte sig över några veckor. Åter igen vill jag tacka alla som gjorde mitt 2012 så händelserikt och minnesvärt! Tack!!! :D Senare i veckan kommer ett nytt, mera aktuellt inlägg om denna vecka som bland annat kommer innehålla galet mycket träning precis som vanligt och kul med konståkningsklubben på Strike på onsdag. Hoppas bowlingtakterna sitter i! :)

    Tack för mig, fikongrej! :D
     
    PS. Jag har klippt mig och det blev kort och skönt! Livskvalité!
     
    Jepp... Det syns inte så bra men ni fattar grejen :P

    NYÅRSKRÖNIKAN 2012!!!

     

    Tänker börja med att skriva om julen innan vi går in i årskrönikan eftersom det har blivit ett sånt uppehåll igen... För ni som väntar på mina tankar om "The Hobbit" så skriver jag om de i nästa inlägg.
    Julen var fin och mysig och jag saknar den redan! Den bestod av min fina släkt, bobåkning bakom bil (förutom att jag inte åkte på bobben. :P) och andra allmänt fina upplevelser med människor jag älskar. Jag vill också passa på att tacka för alla fina julklappar jag fått. Fick bland annat femte säsongen av "The Big Bang Theory" tillsammans med en kalender i samma tema, ett nytt citronluktande hårvax, mer hårspray (:P), diverse sminkgrejer och ett par WESC-hörlurar. Tack, tack, TAAAAACK!!!!!!!!! :D Och tack för en underbar jul, människor! <3


    PS. Något som slog mig i jul: Varför heter det "Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul"? Det är ju Benjamin Syrsa tillsammans med Musse Pigg som är värdarna för programmet! :O

     


    Men nu till NYÅRSKRÖNIKAN!!! 

    Det har blivit 2013 och det är dags att se tillbaka på året som gick.

     

    Om man får förmånen att kolla tillbaka på sitt liv som gammal och grå så finns det helt säkert vissa år som man kommer att komma ihåg mer än andra. År som satte sin prägel på resten av ditt liv. År färgade i nyanser du inte trodde fanns. Och jag är helt säker på att när jag kommer att kolla tillbaka på mitt liv så kommer år 2012 att vara ett av de år som lyser i de starkaste färgerna! När 2012 började för precis ett år sedan så satt jag hemma och gav mig själv ett löfte: Nästa år skulle jag inte vara ensam med mina föräldrar (inget mot mina föräldrar men jag hade velat varit inne med kompisarna i stan) på nyår. 2012 var ju året då jorden skulle gå under... Men för mig så blev 2012 ett förändringarnas år på så många sätt och vis istället.

    Ur konståkningsperspektiv var det ett fantastiskt år, framför allt i början av året. Jag blev distriktsmästarinna i juniorklassen med hela 10 poängs marginal till tvåan. Det är en tävling jag aldrig kommer att glömma. Detta andra halvår har det varit lite blandad kvalité på men jag är lycklig över det kortprogram som vi har skapat till mig för den här säsongen. Det roligaste program jag någonsin har åkt! Nu ska jag se till att nästa år också för med sig stora framgångar. Jag har också åter igen fått förmånen att träna ett antal fantastiska tjejer som tränar på i medgång och motgång. Ni inspirerar mig så otroligt mycket!!! 

    Men vågen av förändring hade sitt stora startskott efter isshowen. Jag tillsammans med mina kära vännisar har blivit mycket mer utåtriktade människor, modigare människor och framför allt mer spontana människor men utan att släppa våra personligheter eller glömma vilka vi är vilket jag är väldigt glad för. Jag har träffat nya vänner samtidigt som jag har skapat starkare band och insett nya saker om gamla.

    Framför allt har jag insett nya saker om kärlek. Man ser alla filmer om romantik och triangeldraman och tänker "Sådär är det ju inte alls!". Men om det är något som det här året har bevisat så är det att det kan visst finnas kärlek i första ögonkastet och det kan visst finnas triangeldraman från helvetet.

    Jorden gick inte under men det var ett kaosets år. Det var ett festens år. Det var ett sorgens år. Det var ett glädjens år och framför allt var det ett kärlekens år. Så när jag står vid slottet vid 12-slaget och får min första nyårskyss av världens finaste pojkvän, då vet jag att för en gångs skull så höll jag mitt nyårslöfte.

    2012 års tre mest minnesvärda ögonblick:

    • Att bli 2012 års distriktsmästarinna i Juniorklassen! Det var helt enkelt en magisk tävling! :D
    • Kvällen då jag och Jonathan träffades. Nog var det någon som ville att just du och jag skulle träffas den kvällen. <3 
    • Hmm svårt att välja den sista men det måste ändå bli Valborg. Den natten vill man inte glömma! 

    Topp 3 Carlsson-citat:

    • "Full fräs framåt, Berit!!!" Carlsson till mamma när hon brummar fram genom Sandviken. 
    • "Jag, kavajkillen och vaktmästaren..." Carlssons egna ord om sin student sammanfattar allt. :P
    • "Toan!!! Toan för i helvete!!!!!!" Bara de insatta förstår innebörden och för oss så säger de fem orden allt! 

    Årets citat: "Det är nya tider nu, Berit..." Pappa till mamma när hon berättar vart jag och syrran håller hus. Det är året beskrivet med sex ord! Bra jobbat, Far!

    Årets film: Hmm svårt val med så många bra filmer i år men måste jag välja en så blir det nog ändå "The Amazing Spider-Man".

    Årets TV-serie: Öööö dah! "Sherlock" såklart! Säsong 3 börjar spelas in nu i början av året. Bara drygt 14 månader kvar tills den nya säsongen kommer ut. Bara... Buääääää!!!

     

    Årets låt: Swedish House Maffias ”Antidote”. Carlsson och jag har många minnen som förknippas med den i år och en epic dans har vi skapat också!

    Årets kändis: Benedict Cumberbatch. No shit, Sherlock. ;)

    Årets kaos: Isshowen och månaderna där efter... Enough said.

    Årets fest: Valborg!!!

     

    Årets födda: Mitt kusinbarn Engla. Sötaste bebisen av alla söta bebisar!

     

    Årets bortgång: Morfar, jag saknar dig! <3

    Årets tjej: Ja, det måste bli Carlsson. Jag kan prata med dig om allt och lite till och våra bilresor har varit några av årets höjdpunkter! Kram på dig, älskade vän! <3

    Årets kille: Senaste fyra månaderna har bara tillhört honom så självklart är det min Jonathan! <3
    Du är värmen när jag fryser. Du är trösten när jag gråter. Och hur klyschigt det än låter så är du ljuset i mitt liv och jag älskar dig mer än resten av världen gör tillsammans!!!

     

    Foto av Nicklas Utterheim
     

    GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!!!!!!!! :D

     

    Puss och kram, skummbanan!!!

     

     

    NU KOMMER EN BILDBOMB FRÅN HELA ÅRET!!!

    Det här kan vara årets bild!!! :P Foto av Nicklas Utterheim