Om

Min profilbild

Beatrice Myrthel Rebecka Hargefeldt

Välkommen till min blogg! Jag är en tjej/kvinna på 21 år vars liv består till 100 % av konståkning, musik, filmredigering och numera också plugg på universitetet! Här kommer jag dela med mig av mina tankar och min syn på livet.

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0

    Begravning, kattskrälle och morgondagens bio

     
    Nu har det blivit ett väldigt långt uppehåll här på bloggen för som vanligt så har jag haft svårt att få tid till att skriva men jag gör en sammanfattning av det mesta som har hänt.
    För precis en vecka sedan så var det begravning för morfar. Jag spelade fiol under begravningsakten och jag spelade riktigt bra. Fick till bra vibraton. Oturligt nog så började jag störtblöda näsblod bara straxt innan jag skulle spela. Jag fick stopp på det ganska fort i alla fall.
    Precis som det ska vara på en begravning så tänker man väldigt mycket och självklart blev det många tårar. Men man fick också dela många minnen och vara glad för de år man fick med morfar. Tack morfar för många fina minnen och alla jullekar. Jag älskar dig, morfar! <3

    Träningen denna vecka har gått bra. Jag kör fortfarande helt utan smärtstillande även om det nu efter en väldigt intensiv träningsvecka börjar kännas något igen även om det på långa vägar inte gör så ont som det gjorde när det var som allra värst. Långprogrammet börjar kännas mycket bättre också och det är väldigt skönt. Vill också säga stort GRATTIS till Maja som stod sin Axel idag!!! :D Imorgon är det sista träningen före jul och förhoppningsvis så ska den bestå av en "pepparkaksträning". ;)

    Nu ska ni få höra på något: Kl 9:00 så vaknar man av att en katt skriker utanför ens sovrumsdörr. Det smått komiska i detta? Att vi inte ens äger någon katt!!! :O Teorin är att Sigge, våra grannar/släkts katt, har lyckats ta sig in i huset när mamma skulle åka hemifrån vid halv åtta. Det sättet har man aldrig vaknat på förut i alla fall. Den katten är GALEN! :P

    Imorgon ska jag och Jonathan se "The Hobbit". Jag har sett fram emot den filmen i ett halvår nu och att få se den tillsammans med Jonis är bara helt underbart. Så imorgon joinar vi Bilbo (som spelas av Martin "Dr John Watson" Freeman!!!!!) på ett stort äventyr. Kan inte vara mer taggad!!! :D

    Jag tror inte att jag får ihop ett inlägg till innan jul så därför vill jag önska er mina läsare en riktigt god jul! Ta hand om er och var rädda om varandra! Stressa inte sönder er i julrushen utan ta det lugnt och njut av glädjens högtid.

    Hej och mosh, skinngalosch!
     
    Sissy har lärt sig att flyga till ens huvud. Visst, det är ett stort framsteg men hon är fortfarande en bitch! :P
     
    Julmyyyyyyyyys!!! :D
     
    Kommer hem och hittar den här flaskan i kylskåpet... Ska nog hålla mig ifrån julmusten ett tag. :P
     

    Jag 20 år, julavslutning och O, Helga Natt

     

    Åter igen ber jag om ursäkt för det långa uppehållet på bloggen. Tänkte ha skrivit något i både onsdags, torsdags och fredags men livet kom emellan. Mycket har hänt och jag tänker ta upp det mesta nu.

    Träningen denna vecka har gått bra. Axeln (hoppet alltså) känns riktigt bra och ryggen kändes i början av veckan bättre än den gjort på ett halvår. Jag kör nu helt utan smärtstillande! I torsdags så gjorde det mer ont igen men fortfarande så äter jag ingen tablett och det är skönt. Har ätit så otroligt mycket tabletter så jag är orolig för att äta fler. Nu tar vi en ny vecka med dubbla program och allt annat som hör till träningen innan jul! Tjo!!!! :P

     

    I onsdags så fyllde jag 20 år!!! Grattis till mig och tack för alla gratulationer. Ni förgyller livet! Jag fick några tröjor, en del choklad, armband, lite annat smått och gott och av Carlsson "Sherlock: The Casebook". Du känner mig alldeles för väl, Carlsson! :P I onsdags kväll så var det ett litet tårtkalas med en liten del av släkten och min Jonis. <3 I fredags firades det också med en liten utgång och även i lördags då jag hade en liten middag för tjejerna. Man fyller bara 20 en gång så det ska firas ordentligt!

     

    I lördags morse var det julavslutning på Behrn Arena för skridskoskolan. Avslutning alltså men tävlingsåkarna kommer fortsätta att träna som vanligt fram till jul. Vi köttar oss genom livet and WE LIKE IT!!! Morgonen började otäckt med att Carlsson tappade fästet till isen i ingången till en kombinationspiruett och ramlade så illa att vi runt omkring trodde att högeraxeln hoppat ur led. Detta visade sig dock inte vara "FALLET" (;P) men det blev ändå en ambulansfärd för hennes del och två timmar på sjukhuset i väntan på röntgenbilderna. En rejäl smäll men ingen axel ur led. När ambulanspersonalen frågade vad det var hon hade gjort när hon föll så svarade hon helt logiskt att hon ramlat i ingången till en bakåt kombinationspiruett varpå ambulanspersonalen tittar på henne lätt förvirrat och frågar igen vad hon gjorde när hon ramlade. :P Icke konståkningsmänniskor är så konstiga. ;P Avslutningen fortsatte i alla fall utan Carlsson och det flöt på trotts allt. Tack för en fin förmiddag!

     

    Igår var jag och Jonathan på "O, Helga Natt" på Stortorget. En och en halv timme med riktigt bra musik och julstämning men jösses vad kallt det var! Framför allt om tårna men det var värt det för det var en väldigt mysig kväll. Om det var någon som hörde någon galen person tjoa när konståkarnas namn lästes upp så var det jag. Jag skriker till för full hals så tre tanter en meter framför vänder sig om och lätt stirrar ner mig. Jag ångrar dock ingenting! ;)

     

    Japp, det var ett inlägg det med lite mer text än det blivit de senaste gångerna. 10:e december idag och Nobeldagen. Jag har svurit att jag måste bli känd eller någon grymt smart forskare så jag får gå på nobelmiddagen och därigenom får använda min underbara balklänning igen. Förresten så har jag tänkt hyra ut den nu när 94:orna har sina baler. Det är en vinröd långklänning med draperad överdel och små broderade detaljer vid bysten och höften samt en vid kjol med mycket tyg. Storleken skulle jag säga är 34. Jag har tänkt ett pris runt 800 till 1000 kr. Det är främst Örebroområdet som jag vänder mig till. Om någon är intresserad så hör av er till mig på min mailadress som är [email protected]

     

    Nä, nu ska jag avsluta det här. Hej och tjo, bowlingsko!

     

    PS. På tal om bowling så spöade jag Jonathan i bowling förra söndagen! Stolt!!! ;) (Sorry älskling. <3 Jag var bara tvungen att säga det. ;))

     

    Min balklänning, storlek 34, vinröd, axellös modell med draperad överdel och mycket tyg i kjolen!
    Hör av er! :D
     
    Oh yeah! Något för den ultimata nörden, det vill säga ME! :P
     
    På något smått oförklarligt sätt så fastnade TV-valet i tisdags på alla tiders kanske största klassiker - Casablanca. Den var faktiskt helt okej för att vara en 70 år gammal film. :)
     
    O, heeeeeelga naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatt!!!!!!!!!!!

    Sandvikenskäret 2012!!!

     

    En vecka senare så tänker jag skriva om förra helgen. Har legat sjuk i ett antal dagar igen så därför har orken trytit. 

    Yes, förra helgen så var det tävling i Sandviken. Sandviken och dess ishall har verkligen börjat kännas som ett andra hem. Senaste två säsongerna har jag tävlat där två gånger per säsong. Och denna gång var lika kul som vanligt. :) Jag går direkt in på de två programmen för att inte göra denna del av inlägget för långt.

    • Korta var en blandad historia. Lite långsam himmel mot i vanliga fall. En bra dubbel flipp och sedan en hoppkombination som bara bestod av ett klockrent hopp. (Japp, det blev bara ett hopp och tro mig, det var inget jag hade planerat, hur planerat det än såg ut.) För snabb axel. Bra steg och bra slutliga piruetter. 14,88 i tekniska på grund av missen i kombinationen och åter igen en bra presentationssiffra på 15,54. Korta levererar helt klart i programkomponenterna men jag var missnöjd över missen i kombinationen. Sammanlagt en siffra på 30,42. Jag ligger stadigt över 30 poäng på tävlingarna. :)
    • Långa kändes åter igen som om jag inte fick ut det jag kan. Bara en hoppkombination även om denna var en bra lutz-toeloop, en flopp och ett fall. Jag blir frustrerad när jag vet att jag har så mycket mer att ge och blir arg för att mina nerver håller tillbaka mig. Men nog med det negativa. Som sagt, bra lutz-toeloop (bra lutzar rakt igenom), bra piruetter och bra presentation igen. 24,57 i tekniska och 29,20 i presentation skapade en sammanlagd summa på 52,77 i långa och en total poäng på 83,19 och ännu en andraplacering. Men jag blir irriterad på mig själv för att jag har mina värderingar att en person som kommer på pallen i Senior A i en A-tävling i alla fall ska ha hoppat tre dubbel-dubbelkombinationer. Till nästa tävling har jag därför satt upp målet att i långprogrammet ska jag hoppa alla mina tre dubbel-dubbelkombinationer. Det kvittar om jag sätter mig men jag ska HOPPA två dubbelhopp i varje kombination.

    Och det var sammanfattningen av programmen det. För övrigt så var det en väldigt trevlig helg med vännerna. Dessutom resulterade den i ett nytt klassiskt citat av Carlsson. Mamma kör genom Sandviken lite fortare än hastighetsbegränsningen och berättar det för oss i bilen, varpå Carlsson ropar "Full fräs framåt, Berit!!!". XD Den läggs till andra klassiker som "Ett, två, tre, fyra, jag är en pissmyra!" och "Toan!!! Toan för i helvete!!!". :P Tack för förra helgen, tjejor!!! :D

     

    Denna vecka har som sagt bestått av en rejäl förkylning och idag en lång shoppingrunda med Carlsson. Jag hittade det mesta jag sökte. När började jag lära mig shoppa??? Någon måste se till att jag håller i pengarna bättre framöver. Imorgon blir det bowling med min Jonathan och sen får vi se vad nästa veckas födelsedagsfiranden för med sig. Och förresten... Nu är det december, folks! Njut!!! ♫ ♪ Falalalala lalalala!!! ♫ ♪

     

    Nu är det tack för mig!

     

    Sayonara, lingonfralla!!!
     
    Före och efter smink, kläder och hår! :P Till vänster: Smurf-Bea! :P Till höger: Konståknings-Bea, Sherlock-style! ;)
     
    Inuti Göranssons Arena. Bandyarenan alltså, inte ishallen där vi tävlade. Mäktigt!
     
    Jenny och Carlsson i bandyhallen! :)